Bil Gejts otkrio koliko će biti VAKCINA protiv korone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bil Gejts otkrio koliko će biti VAKCINA protiv korone

  Bil Gejts predviđa da bi do proleća 2021. godine moglo da bude više odobrenih vakcina protiv koronavirusa spremnih za distribuciju.

  “Očekujem da ćemo imati oko šest vakcina odobrenih do prvog kvartala”, rekao je Gejts.

  Osim već delimično odobrene vakcine Bionteka i Fajzera, Gejts je rekao da će kandidati iz kompanija Moderna, AstraZenek, Džonson i Džonson i Novavaks takođe dobiti odobrenje tokom narednih meseci. Šesti izvor vakcine nije imenovao.

  Brzi razvoj vakcine

  Prošle nedelje Ujedinjeno Kraljevstvo postalo je prva zemlja koja je dala odobrenje za vanrednu upotrebu vakcine Bionteka i Fajzera, a prva vakcinacija obavljena je danas. Američka agencija za hranu i lekove trebalo bi da glasa za odobrenje ove vakcine u četvrtak.

  Gejts, čija se neprofitna organizacija, Bil i Melinda Gejts dugo zalagala za globalni zdravstveni razvoj, uključujući vakcinaciju, čestitao je regulatorima u razvijenim zemljama na brzom napretku.

  „Zapadni regulatori rade sjajan posao. Oni su sve tri faze ispitivanja sprovodili na neverovatno profesionalan način, tražeći bilo kakve neželjene efekte, gledajući efikasnost“, izjavio je osnivač Majkrosofta.

  Ipak, kaže da je ostao težak deo posla u koji moraju da se uključe i organizacije poput njegove, kako bi se osiguralo da se vakcine pošteno distribuiraju u sve zemlje, posebno u manje razvijene.

  „Moramo da se pobrinemo da se vakcine distribuiraju na donekle pravedan način, a ne na osnovu toga koliko ste bogati“, rekao je Gejts.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE