Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BiH: Udruženje stečajnih upravnika otišlo u stečaj

  Udruženje stečajnih upravnika u Bosni i Hercegovini otišlo je u stečaj pošto se pojavilo na listi poreskih dužnika u Federaciji BiH na kojoj se nalazi skoro 5.000 organizacija.

  Račun Udruženja stečajnih upravnika se početkom meseca pojavio na spisku blokiranih računa Centralne banke Bosne i Hercegovine.

  Predsednik Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Admir Čavalić je za Kliks rekao da je Udruženje stečajnih upravnika samo jedan od brojnih dužnika koji su u procesu likvidacije ili stečaja, a na otplatu tog duga verovatno se ne može računati u budućnosti.

  „Možemo primetiti da se pozicija poreznih obveznika sa velikim dugom uglavnom ne menja, što dovodi do zaključka da je potrebno da Vlada Federacije BiH i Porezna uprava pronađu adekvatan model otplate duga, sa naglaskom na održavanje daljneg poslovanja datih subjekata. Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku pri federalnom parlamentu će svakako uzeti učešće u izradi datog modela“, rekao je Čavalić.

  Istakao je da značajan broj velikih dugovanja dolazi iz javnog sektora – deset najvećih dužnika, kao i da je ključno pitanje kako je nastao toliki dug.

  „Pretpostavka je da je u ranijim periodima politika uslovila nastanak, ali i toleranciju spram dugovanja. Naravno, nemamo sistem odgovornosti koji bi eventualno sankcionisao one koji su bili uključeni u takve aktivnosti“, objasnio je Čavalić.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE