Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG kupuje 100 novih autobusa na GAS, isporuka do KRAJA GODINE

  Grad Beograd raspisao je tender za kupovinu 100 novih zglobnih autobusa sa pogonom na prirodni gas.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da očekuje da će tender biti završen u naredna tri meseca i da će biti izabrana kompanija od koje će Grad kupiti vozila kako bi do kraja godine počela isporuka autobusa.

  Prema njegom rečima, ovo je jedna od najvećih nabavki novih autobusa za GSP u jednoj godini, od koje je veća samo kupovina od pre dve godine, kada je nabavljeno 244 autobusa, čime je, kako je rekao, vozni park Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd skoro u potpunosti obnovljen.

  „Tokom tekuće godine Grad je već potpisao ugovor o nabavci 10 elektroautobusa. Na taj način sprovodimo strategiju prema kojoj postepeno iz javnog prevoza eliminišemo vozila koja koriste dizel gorivo i nabavljamo ona koja koriste ekološki prihvatljivija goriva. Planiramo da u narednih pet godina kupimo još 500 autobusa na prirodni gas, medju kojima će biti zglobni, ali i solo autobusi“, naveo je Vesić. Naglasio je da će Beograd nastaviti sa kupovinom električnih autobusa, kao i trolejbusa.

  Prema sadašnjim planovima, naredne godine Grad bi trebalo da kupi 40 trolejbusa. Do 2028. godine, kada bude proradila prva linija metroa, odnosno do 2030. godine, kada bude proradila i druga linija metroa, Beograd će imati javni prevoz u kojem nema vozila koja koriste dizel gorivo, naveo je Vesić.

  Da podsetimo, ranije ove godine, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će grad ove godine obnoviti vozni park sa 10 električnih i 100 novih autobusa na gas, vrednosti oko 30 miliona evra.

  30 miliona evra za 10 električnih i 100 autobusa na gas

  Izvor: Beta

  Foto: BETAPHOTO/BEOINFO/EV)

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE