Bezbednosno rizičan i pomalo lekovit vikend

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bezbednosno rizičan i pomalo lekovit vikend

  Još nismo dobili odgovore o pre više od godinu dana pronađenom naoružanju u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića u Jajincima, a nove bezbednosno rizične zavrzlame već pune glave domaće javnosti. Ovog vikenda pričalo se i i pisalo o pretećem pismu koje je predsednik dobio iz Nemačke, a potpisuju ga “Pavelićevi križari, ustaški gerilci.

   “Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak. Naš ustaški poglavnik i vodja bio je i ostao Ante, a prezime mu dobro znate Pavelić Ante. Borac za katoličanstvo protiv pravoslavlja. Pavelićevi križari ustaški gerilci svim četnicima poručuju: za vas četnike imamo tri milijarde metaka. Ubit ćemo trećinu svih Srba, a drugu trećinu deportirati ćemo u logore i poslednju trećinu natjerati ćemo u katoličanstvo ono što ste nekad bili. Srpske žene ćemo silovati da radjaju ustaške križare i gerilce”, piše u pismu.

  Jedan drugi Aleksandar (mada se česeto i ne vidi razlika), ministar odbrane – Vulin, ukazao je da nije slučajnost da se to dešava baš u trenutku kada je Vučić bio na Kubi i sve to povezao sa nasiljem na derbiju u kojem su učestvovali i hrvatski državljani. Predsednik Vučić će narednih dana biti u poseti Rusiji, pa se nadamo da to, ipak, neće biti povod za nove pretnje i dizanje tenzija. Skupština je prošle nedelje izglasala da vojska i policija dobiju i  poseban bonus iz državnog budžeta, pa će to, verujemo, biti i poseban podsticaj da vredno rade i zaštite predsednika države.

  Kada smo već kod bezbednosnih rizika, odvažno i po njega rizično panašanje ovog vikenda pokazao je i direktor Koridora Srbije Zoran Babić. Naime, nezadovoljan brzinom radova na Koridoru 10, predsednik Vučić je, prema sopstvenom priznanju, vikao na Babića, ali mu Babić nije ostao dužan. Nadajmo se samo da u toj „svađi“ nisu leteli „vazduplohovi“.

  Još  jedna bezbednosno rizična situacija zadesila je u subotu fontanu na Slaviji, kada je  privremeno  isključena nakon što je u njen zid udario kombi koji je učestvovao u lančanom sudaru tri vozila. Fontani želimo da što pre zaboravi ovaj stres, da se potpuno oporavi, jer potrebna je Beograđanima i turistima.

  Da se zaleče svi ovi opasni trenuci juče je pomogla vest o tome da je u Nišu otvoren moderan i savremeno opremljen Klinički  centar. Samo da još ima i zna ko tu opremu da koristi, da se nađu neki specijalista i medicinska sestra koji ne planiraju odlazak u Nemačku. Ipak, “da ne mračimo”, neka to bude smao jedan u nizu uspešanih koraka u ozdravljenju srpskog szdravtsva, jer previše je dijagnoza za tako nejakog bolesnika.

  Da se ne zaboravi, lekovit je bio i koncert Ive Pogorelića koji je u subotu, posle skoro 30 godina, svirao na Kaolarcu i opet će večeras.

  Srećan ponedeljak, svima koji slave

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE