Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Struja, rekordi

  Bez struje gotovo cela Crna Gora i BiH i delovi Hrvatske

  Gotovo cela Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao i delovi Hrvatske ostali su danas bez struje.

  Kako je navedeno u kratkom saopštenju na Fejsbuk stranici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), problem je ispad na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

  Nije poznato kada bi problem mogao biti rešen.

  Istovremeno, kako javljaju hrvatski mediji, bez električne energije je i gotovo cela Dalmacija.

  Bez struje su ostali Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik i Župa Dubrovačka, Kaštela, Solin, Vodice, Prvić, Zadar, Starigrad Paklenica, brojna ostrva.

  Bez struje je danas ostala i cela BiH, rečeno je za portal CAPITAL u Elekroprenosu BiH.

  Uzrok nestanka električne energije za sada nije poznat

  Hrvatska elektroprivreda (HEP) saopštila je da je oko podneva došlo do prekida snabdevanja električnom energijom u delovima Hrvatske zbog međunarodnog poremećaja koji je zahvatio više država.U toku je analiza sa operaterima sistema susednih zemalja da bi se utvrdio uzrok, navodi se u saopštenju koje su preneli hrvatski mediji.

  Da bi se ublažile posledice, HEP je u puni pogon stavio sve svoje proizvodne kapacitete kako bi se u što kraćem roku moglo obezbediti snabdevanje za sve građane Hrvatske. Uz to se dodaje, da na mreži kroz Hrvatsku nema oštećenja.

  Lokalni mediji javljaju da se struja postepeno vraća u delove Dalmacije i druge krajeve koji su oko 12 časova ostali bez struje.

  Pozivajući se na nezvanične informacije iz Hrvatskog operatora prenosnog sistema, agencija Hina je javila da dogodio raspad elektroenergetske mreže kroz tri države, prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio BiH, a zatim i deo Hrvatske – celu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.

  Navodno se još nikad nije dogodio raspad elektroenergetskog sistema kroz tri države. Uzrok još nije poznat, ali se spekuliše da je zbog visokih temperatura skočila potrošnja, pa da je sistem srušen.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife/Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE