Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bez dogovora o otkupnoj ceni maline

  Malinari Srbije nisu uspeli da se dogovore s predstavnicima vlasti o otkupnoj ceni tog voća, rekao je predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović.

  Malinari su u Privrednoj komori Srbije o problemima koji imaju u otkupu malina razgovarali sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i predstavnicima ministarstava trgovine, finansija i privrede i vlasnicima hladnjača.

  „Ni posle dva i po sata nismo postigli nikakav dogovor. Predstavnici vlasti tvrde da na tržištu ima viška maline i da je zbog toga cena pala“, rekao je Radović.

  Dodao je da su malinari pre tri dana uputili zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se i on uključi u rešavanje problema, ali do sada nisu dobili nikakav odgovor.

  Radović je rekao da će malinari na sednici Upravnog odbora Asocijacije doneti odluku o „verovatno radikalnim merama“.

  On je naveo da malinari traže da otkupna cena maline bude 220 dinara po kilogramu, a sada hladnjačari nude 120 dinara.

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je novinarima posle sastanka da „za pet minuta nije bilo moguće postići dogovor“ i da će za deset dana ponovo razgovarati o otkupnoj ceni malina.

  Predstavnici hladnjača tvrde da bi bili na gubitku ukoliko bi maline kupovali od proizvodjača po ceni od 220 dinara jer je neizvesno po kojoj će je ceni oni prodavati pošto tek sada izvoze prošlogodišnji rod.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE