Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bespovratnih 5,2 miliona evra od EU za pripremu rekonstrukcije VMA

  Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre je rekao da se, zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU od 5,2 miliona evra priprema rekonstrukcija Vojnomedincke akademije (VMA) u Beogradu.

  Žofre je rekao i da je to jedan od vodećih projekata EU u sektoru zdravstvene infrastrukture u Srbiji, te izrazio očekivanje da će uskoro početi i njegvoa relizacija.

  „Ta rekostrukcija se priprema zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU u vrednosti od 5,2 miliona evra i uskoro ćemo iz pripremne faze preći u realizaciju za koju je obezbeđena investicija od 100 miliona evra koja će pomoći da se unapredi energetska efikasnost najveće bolnice u regionu“, kazao je on.

  Prema njegovim rečinma, EU će to raditi s partnerima iz bankarskog sektora.

  Žofre je prethodno prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji EU od 8,8 miliona evra za rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći, a zašta je ranije obezbeđeno i pet miliona evra iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

  Rekonstrukcija Hitne pomoći

  U rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći biće uloženo ukupno 13,8 miliona evra od koji je 8, 8 miliona donacija EU, a pet miliona evra kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan, rečeno je u gradskoj skupštini.

  Ugovor o donaciji EU su potpisali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i regionalni direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli.

  Rekonstrukcija Hitne pomoći trajaće dve godine, rečeno je posle potpisivanja.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE