Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Taksi Beograd BL

  Beogradski taksisti traže veliko poskupljenje vožnje

  Beogradsko udruženje nezavisnih taksista „BUNT- Sloga“ od Sekretarijata za javni prevoz Beograda zatražilo je da dozvoli povećanje cene taksi usluga do 30 odsto, zbog porasta cena goriva, amortizacije i održavanja vozila, poreza i ostalih dažbina.

  Istaknuto je da rast cena goriva i ostalih stavki dovodi u pitanje opstanak taksi prevoza u Beogradu, a prihvatanjem ove inicijative delimično bi se, kako je navedeno, rešilo pitanje ekonomskog statusa taksista i građana kao krajnjih korisnika usluga.

  Udruženje taksista je zatražilo i usklađivanje cena dva puta godišnje, svakog juna i decembra, a po potrebi i češće, ukoliko dođe do veće inflacije energenata, „kao i da se takav način korekcije cena verifikuje kroz član 31. gradske odluke o taksi prevozu u Beogradu i bude obavezujući bez prethodno potrebne inicijative bilo kog pojedinca ili organizacije“.

  BUNT je 18. oktobra uputio dopis Sekretarijatu za saobraćaj u Gradskoj upravi, sa zahtevom za sastanak sa sekretarom Predragom Lukićem „na kojem bi mu ponudili svoja viđenja, predloge i rešenja, u cilju što boljeg regulisanja taksi prevoza u Beogradu“.

  „Očekujemo sastanak sa gospodinom Lukićem, na kome bi mu izneli ključne probleme, od utvrđivanja broja vozila i vozača i njihovog usklađivanja sa studijom i gradskom odlukom u pogledu dozvoljenog broja taksi vozila na ulicama Beograda, do sankcionisanja nelegalnog prevoza putnika u javnom saobraćaju na svim nivoima (aplikacije, linijski taksi, sajtovi, agencije)“, rekao je predstavnik BUNT Žarko Popov.

  Podseća da je Beogradsko udruženje nezavisnih taksista ove godine pristupilo Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE