Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradski Parking servis pobedio na tenderu za niško „Oko sokolovo“

  Skoro tri meseca nakon otvaranja ponuda niški JKP Parking servis izabrao je najbolju ponudu na tenderu za sistem koji bi trebalo da putem mobilnog video-nadzora proverava da li su se vozači u Nišu propisno parkirali.

  Ugovor će biti dodeljen grupi ponuđača u kojoj su beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, a vrednost nabavke je oko 50 miliona dinara sa PDV, dok je kompanija koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu odbijena.

  Kako je navedeno u Odluci o dodeli ugovora, Prokomsoft iz Novog Sada će obezbediti opremu i održavati sistem zajedno sa beogradskim Parking servisom, koje će pružati usluge korišćenja softverske licence sistema dok traje dvogodišnji ugovor.

  Javnom pozivu odazvala se i kompanija Easy park, iz koje su ranije osporavali konkursnu dokumentaciju i ukazivali da se kriterijumi potpuno poklapaju sa karakteristikama sistema Oko sokolovo koji već koristi beogradski Parking servis, te da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor.

  Beogradska firma Easy park koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena je jer je ponuda ocenjena kao neprihvatljiva.

  Ako načinimo osvrt na prethodnu fazu postupka javne nabavke (faza pre otvaranja ponuda) možemo da konstatujemo da je ponuđač Easy park d.o.o. Beograd prvo podneo Zahtev za zaštitu prava kojim je osporio konkursnu dokumentaciju i u kome je izneo tvrdnju da osim ponuđača koji već ima implementiran ovakav sistem u Beogradu „ne postoje pravni subjekti koji mogu da ispune uslove propisane konkursnom dokumentacijom, jer je naručilac kriterijumima za izbor privrednog subjekta to onemogućio“.

  Tvrdnje iz zahteva za zaštitu prava ponuđač je i sam demantovao kada je u nastavku postupka samostalno podneo ponudu tvrdeći u Izjavi da ima zaključen ugovor o implementaciji ovakvog sistema sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Azerbejdžana od 01.04.2020. godine (što je 13 meseci pre podnošenja Zahteva za zaštitu prava), piše u Odluci o dodeli ugovora.

  Kako je navedeno, iz firme Easy park nisu dokazali da su implementirali ovakav sistem u Azerbejdžanu, pa je zaključeno da ne ispunjavaju kriterijume za kvalitativni izbor.

  Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je još u oktobru prošle godine da će Oko sokolovo u Nišu biti uvedeno 2021. i rekla da bi se time uveo komunalni red i dopunila gradska kasa.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE