Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradski maraton u nedelju: Velike IZMENE u javnom prevozu već dan ranije

  Beogradski maraton, 35. po redu pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze” biće održan u nedelju.

  Na konferenciji održanoj početkom nedelje u Starom dvoru predstavnik Sekretarijata za javni prevoz, Miloš Damnjanović najavio je da će u toku održavanja Beogradskog maratona doći do najveće izmene u trasama javnog prevoza.

  Izmena režima na 85 linija javnog prevoza

  Čak 85 linija javnog prevoza funkcionisaće u izmenjenom režimu već od subote uveče. Terazije će biti najduže zatvorene u skladu sa pozicijom na kojoj se nalazi cilj maratona i to do nedelje u 17 časova.

  Sve informacije o tome mogu se pronaći na sajtu www.bgprevoz.rs“.

  Beogradski maraton

  Beogradski maraton

  Grad Beograd je već 35. godina glavni partner Beogradskog maratona, a Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima tom prilikom izjavio je da je kompletna ekipa svih komunalnih preduzeća već mesec dana na terenu.

  Izmene režima saobraćaja počinju već u subotu, kada počinje postavljanje infrastrukture neophodne za organizaciju ovako zahtevnog događaja. Parking servis će od subote uklanjati vozila koja budu parkirana na trasi maratona.

  „Apelujemo na sugrađane da imaju razumevanja, jer se grad prilagođava maratonu kao prazniku trčanja i sporta. Organizator je ispunio sve uslove i ima sve neophodne dozvole za organizaciju 35. Beogradskog maratona“, rekao je Glavaš.

  Tehnička konferencija, Beogradski maraton

  Tehnička konferencija, Beogradski maraton

  Direktor beogradskog maratona Darko Habuš, tom prilikom je rekao: “Raduje nas što je pred nama godina u kojoj ćemo jubilarni 35. Beogradski maraton, kao događaj od posebnog značaja za grad Beograd, moći da organizujemo u punom obimu, sa velikim brojem trkača i u prepoznatljivoj maratonskoj atmosferi.

  Veliko interesovanje za učešće

  Ove godine je vladalo veliko interesovanje za učešće na Beogradskom maratonu.

  Svih 6500 kotizacija za maratonsku i polumaratonsku trku su popunjene pre zatvaranja prijava. Posle dve godine, na ulice se vraća „Aqua viva Trka zadovoljstva“ koja okuplja najveći broj učesnika.

  Očekuje nas veoma dobra i brza elitna trka, jer nam u goste dolazi 7 trkača iz Etiopije sa ličnim rekordima koji su na granici obaranja rekorda staze maratona. Sada, više nego ikada nam je potrebna ozbiljnost i profesionalnost u svim segmentima organizacije kako bi tog dana pokazali da smo atletska prestonica sveta, rekao je

  Darko Habuš, direktor beogradskog maratona

  Darko Habuš, direktor beogradskog maratona

  Nedeljko Todorović, meteorolog i Sonja Marić, direktorka brenda i komunikacija Uniqa osiguranja

  Nedeljko Todorović, meteorolog i Sonja Marić, direktorka brenda i komunikacija UNIQA osiguranja

  Sve takmičare i učesnike, devetu godinu zaredom, osigurava Uniqa osiguranje.

  “ Ponosni smo što ćemo i u 35. jubilarnom izdanju Beogradskog maratona biti deo najmasovnijeg trkačkog pokreta u Srbiji i ovog, u svetskim okvirima, prestižnog sportskog događaja“, rekla je Sonja Marić direktorka brenda i komunikacija Uniqa osiguranja.

  Kao zvanično osiguranje Beogradskog maratona, brinućemo se o sigurnosti svih učesnika, dodala je.

  I ove godine predviđene su muzičke stanice za pravi ritam za trkače.

  Već po tradiciji, podršku trkačima davaće trubači i bubnjari i to na četiri lokacije u gradu: na Brankovom mostu, kod „Londona“, na Terazijama, dok u Pionirskom parku latino podrška stiže uz poznati bend Salsa y Punto.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Uniqa osiguranje

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE