Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BEOGRADSKI IZBORI: Opozicija između Vučića i OEBS-a

  Predstavnici opozicionih stranaka od predstavnika vlasti traže da se omogući da posmatrači OEBS-a prate i nadgledaju održavanje predstojećih beogradskih izbora. Iz Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), koja nadgleda izbore u državama članicama, podsećaju da je Srbija do sada uvek pozivala ovu međunarodnu organizaciju da posmatra glasanje.

  „Po dobijanju poziva, ODIHR će poslati misiju za procenu potreba koja će se sastati sa predstavnicima vlasti i političkih partija, civilnog društva i medija, kako bi sakupio informacije koje će se koristiti da se ustanovi koja, ako uopšte treba, vrsta nadgledanja će se sprovesti na izborima”, kaže za „Politiku” portparol Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava Tomas Rimer.

  Poruku opoziciji uputio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  „Uradićemo sve da opozicija, u skladu sa brojem stranaka na izborima, ima značajno veći broj predstavnika na biračkim mestima nego što ćemo mi imati. Imaće sve šanse ovoga sveta. Apsolutni su favoriti na izborima, ubedljivo su pobedili na predsedničkim izborima i sasvim je izvesno da će takvu pobedu da ostvare i na beogradskim izborima. Ne znam da li će stranci da im smetaju ili će da ih zovu u pomoć kao što su ih svojevremeno zvali kada su im bili potrebni da bi prešli izborni cenzus, da bi kasnije mogli da jedu u skupštinskom restoranu i da tuku žene”, kazao je Vučić.

  Izvor: Politika

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE