Beograd SUBVENCIONIŠE zamenu liftova, izdvaja 100 mil. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd SUBVENCIONIŠE zamenu liftova, izdvaja 100 mil. RSD

  Grad Beograd će pokrenuti konkurs za sufinansiranje zamene liftova. To znači da ćemo skupštinama stanara ponuditi određeni broj proizvođača liftova kako bi mogli da izaberu s kim će sklopiti ugovor, a Grad će učestvovati sa deset odsto subvencije od ugovorene vrednosti lifta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  On je najavio i da će građani moći liftove da otplaćuju na duži rok – do deset godina, putem Infostana. U tu svrhu Grad će, kako je naveo, izdvojiti sto miliona dinara.

  „Istovremeno, Grad će raspisati i konkurs za uređenje fasada, za šta je planirano da se izdvoji dve stotine miliona dinara, odnosno da učešće Grada bude dvadeset odsto. Uslovi će biti slični kao i za liftove – otplata na deset godina uz mogućnost naplate posredstvom Infostana“, najavio je Vesić, ističe Beoinfo.

  Zamenik gradonačelnika je podsetio da Grad Beograd učestvuje i u obnovi fasada onih objekata koji su pod zaštitom države.

  „Ove godine smo odvojili 325 miliona dinara i obnovićemo između šezdeset i sedamdeset fasada. Od 2013. godine uredili smo više od pet stotina fasada, tako da postoje delovi grada, poput Zemuna, Kosančićevog venca, Pop Lukine, Brankove, koji imaju uređene fasade. Na tome ćemo i dalje insistirati jer uređenje grada jeste jedan od naših prioriteta“ precizirao je Vesić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE