Beograd će biti agilni centar Evrope u aprilu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd će biti agilni centar Evrope u aprilu

  Treću godinu zaredom, Madlenianum (Beograd) će biti mesto susreta svetski poznatih IT i Agile stručnjaka! Agile Serbia Konferencija će se održati 27. aprila, a u fokusu će biti teme: Agilne metodologije, lidestvo i razvoj softvera.

  Agile Serbia Konferencija je najveći događaj na temu Agilnog pristupa razvoju proizvoda u SEE regionu! Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Conference u evropski brend, prepoznatljiv posebno u IT industriji, u kojoj je primena Agilnih metodologija najzastupljenija. Agilni pristup, koji beleži konstantan trend rasta, u svetu i kod nas, pridaje veliku važnost saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene i zato njegovi osnivači i zagovornici tvrde da je odličan za kompleksne projekte razvoja. Organizatori za ovu godinu najavljuju predavanja i diskusije na tri scene, Coaching Corner i mnoga iznenadjenja koja će konferenciju učiniti još interaktivnijom.

  Najveća zvezda i keyonte ovogodišnje konferencije je Bob Hartman, poznatiji kao „Agile Bob“! Bio je član upravnog odbora Scrum Alliance (krovne organizacije za Scrum u svetu) za 2015. godinu i sarađivao je sa više od 100 poznatih svetskih kompanija. Svojim predavanjem „Zašto liderstvo i agilnost idu ruku pod ruku u 21. veku“ otvoriće konferenciju. Pored njega, na EPIC (glavnoj) sceni će još nastupiti: Marcello Duarte, Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz i Ángel Medinilla. Na DEV sceni vodiće se diskusije o trenutno aktuelnim temama iz sveta agilnog razvoja proizvoda. Na EXE sceni možete očekivati interaktivne radionice koje uvek izazivaju veliko interesovanje među posetiocima.

  Coaching Corner je namenjen neformalnim razgovorima Agile trenera i učesnika konferencije, i razmeni iskustva između njih. Pored svega pomenutog, organizatori najavljuju „premijeru“ aplikacije za biznis match making! Aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, domaće IT kompanije Puzzle Software. S obzirom da je Agile Serbia Konferencija događaj namenjen kako programerima, tako i različitim nivoima menadžmenta, u Puzzle Software-u veruju da će učesnicima ova aplikacija pomoći da stvore nove poslovne kontakte, razmene ideje i naprave prve korake ka novim projektima zajedničke saradnje.

  Brojne kompanije su prepoznale značaj konferenije za Agile i IT zajednicu u SEE regionu. Ističu se kompanija Endava (zlatni sponzor), Quantox Technology (srebrni sponzor) i Scrum Allinace (specijalni sponzor).

  Prijave za konferenciju su otvorene. Više informacija je dostupno na sajtu www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/. Budite agilni, vidimo se 27. aprila!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE