Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BASF pokrenuo aplikaciju za izvođenje hemijskih eksperimenata u kućnim uslovima

  Vodeća svetska hemijska kompanija BASF pokreće Lab-Free Chemistry platformu – besplatnu veb-aplikaciju uz pomoć koje će učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije moći da na bezbedan i zabavan način izvode hemijske eksperimente u kućnim uslovima. Lab-Free Chemistry je gejmifikovana platforma koja se  sastoji od niza opširnih i interaktivnih naučnih modula.

  Eksperimenti su bezbedni, jednostavni za praćenje i izvođenje, modernog dizajna prilagođenog mladima i uz brze tranzicije napravljeni tako da stimulišu pamćenje. Cilj intuitivnog interfejsa aplikacije na kojoj se nalaze eksperimenti je da prenese realističnu atmosferu izvođenja eksperimenata u laboratoriji. Nakon uspešno završenog kursa, učenici će imati priliku da dobiju BASF Lab-Free Chemistry sertifikat. Dodatno, ova edukativna platforma je optimizovana i za desktop i za mobilne uređaje, a može im se pristupiti preko labfreechemistry.com veb-sajta.

  „Verujemo da je ova aplikacija sjajan način da promovišemo STEM koncept edukacije – nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku, a da ih u isto vreme učinimo prijemčivim za učenike. Možda najbitnije, promovišemo ideju da bi edukacija i znanje trebalo da budu dostupni svima. Upravo iz tog razloga je platforma Lab-Free Chemistry dostupna bez pristupa laboratoriji, ali i bez novčane nadoknade”, izjavio je Simon Franko, direktor kompanije BASF za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

  Ovaj projekat je deo naučnog programa BASF Chemgeneration koji već godinama edukuje učenike osnovnih i srednjih škola uz pomoć tematskih, interaktivnih STEM prezentacija i eksperimenata koji se oslanjaju na koncepte održivosti i cirkularne ekonomije.

  Kao i prethodnih godina, program se realizuje u Austriji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji, a sam sadržaj je dostupan na 11 jezika – svim lokalnim jezicima uz dodatak engleskog.

  Ovaj prepoznatljivi interaktivni način učenja, kompanija BASF promoviše od 2011. godine, a praktično se održavao na mnogobrojnim naučnim institucijama, poput instituta i univerziteta. Usled posledica pandemije Covid-19, program je prebačen u digitalni format.

  „Izuzetno nam je drago zbog načina na koji je program Lab-Free Chemistry kreiran ove godine – konceptualno, sadržajno i estetski. Predviđamo da će privući dosta učenika, s obzirom na to da smo poseban akcenat stavili na razumljivost. Ovim programom, suštinski sumiramo sve što je Chemgeneration projekat doneo u poslednjih 10 godina”, izjavio je Simon Franko, direktor kompanije BASF za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE