Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  kompanije bankrotirale

  Banke građanima: Odreknite se TUŽBI, a mi ćemo TROŠKOVA

  Udruženje banaka Srbije pozvalo je građane koji su tužili banke do 17. septembra, zbog naplate troškova obrade kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, da se odreknu podnetih tužbi jer će se banka tada odreći naplate sudskih troškova.

  „Banke pozivaju građane koji su ih tužili do 17. septembra 2021. godine da se odreknu podnetih tužbenih zahteva, najkasnije do 31. decembra ove godine jer će se u tim slučajevima banka odreći prava na naplatu svojih troškova od njih i predložiće sudu da svaka strana snosi svoje troškove“, navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

  Građansko odeljenje Vrhovnog kasacionog suda dopunilo je 16. septembra pravni stav iz 2018. o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita stavom da banka nije dužna da posebno dokazuje strukturu i visinu troškova koji su obuhvaćeni zbirnim iznosom troškova kredita, navedenim u ponudi koju je korisnik kredita prihvatio zaključenjem ugovora o kreditu.

  Iako je Vrhovni kasacioni sud naveo da to nije obavezujuće za sudove, većina njih je, kako se nezvanično saznaje u javnosti, prihvatila taj stav, a posledica je da će građani koji su, zbog toga tužili, banke izgubiti spor.

  Danas: Banke će, ipak, POTRAŽIVATI troškove

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE