Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Banka nudi zaposlenima koje su u menopauzi PLAĆENO ODSUSTVO

  Centralna banka Irske nudi plaćeno odsustvo za zaposlene koje su ušle u menopauzu, pridružujući se rastućoj listi kompanija koje pokušavaju da spreče žene da napuštaju svoj posao.

  Zaposlene će moći da uzmu do 10 slobodnih dana godišnje ako imaju fizičke ili psihičke simptome povezane sa menopauzom, objavila je banka u sredu.

  Banka, koja zapošljava oko 9.800 ljudi širom sveta, takođe će obučavati menadžere o tome kako da podrže koleginice koje prolaze kroz menopauzu. Većina zaposlenih je u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

  „Želimo da pomognemo našim kolegama u svim fazama njihovog života, uključujući menopauzu. Ovo će nam pomoći da nastavimo da gradimo radno okruženje koje se prema svima odnosi pošteno i dostojanstveno“, rekla je Džoan Hili, šefica za odnose sa zaposlenima u banci, piše CNN.

  Najava banke je objavljena tokom prve irske Nedelje svesti o menopauzi i dolazi pošto sve veći broj kompanija u Britaniji i Evropi, uključujući Danske Bank i Deloitte, uvode politike usmerene na menopauzu.

  Banka, posao

  Banka, posao (Unsplash)

  Istražen uticaj menopauze na karijeru žena

  Ranije ove godine, vlada Ujedinjenog Kraljevstva osnovala je Radnu grupu za menopauzu kako bi istražila uticaj koji menopauza ima na radni život žena, posebno kasnije u njihovoj karijeri.

  Prema studiji irskog Odeljenja za zdravlje, više od polovine žena u menopauzi prijavljuje simptome koji uključuju umor, probleme sa spavanjem, bolove u zglobovima i valove vrućine. Manje od jedne trećine je reklo da bi se osećalo prijatno da razgovara sa svojim menadžerom o svojim iskustvima, pokazalo je istraživanje.

  Banka, posao

  Banka, posao (Pexels)

  Politika irske banke dolazi nakon što je novo istraživanje, koje je u utorak objavila kompanija McKinsey & Co, pokazalo da žene na rukovodećim pozicijama u Sjedinjenim Američkim Državama češće nego ikada daju otkaz zbog nepravednog tretmana na poslu. Žene na višim pozicijama su imale više od 1,5 puta veću verovatnoću od njihovih muških vršnjaka da napuste posao jer su želele da rade za kompaniju koja je više posvećena različitosti, jednakosti i inkluziji, navodi istraživač.

  U Ujedinjenom Kraljevstvu, jedna od 10 zaposlenih žena u menopauzi dala je otkaz zbog simptoma, prema ovogodišnjem izveštaju Fawcett Society, dobrotvorne organizacije za ženska prava. Odvojeno istraživanje banke Standard Chartered i britanske Komisije za veštine finansijskih usluga pokazalo je da je veća verovatnoća da će četvrtina žena otići u prevremenu penziju zbog menopauze.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE