Baciš i zaradiš: Prvi RECIKLOMAT u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Baciš i zaradiš: Prvi RECIKLOMAT u Beogradu

  Beograd je dobio prvi reciklomat, koji će zapravo plaćati građanima da ubacuju raznu ambalažu. U naredne dve nedelje u prestonici će biti postavljeno 25 ovakvih uređaja.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je u Knez Mihailovoj ulici postavljanju prvog reciklomata, rekavši da nas u narednom periodu očekuje proces u kojem bi trebalo podići svest građana o važnosti tretiranja otpada.

  Vesić je istakao da je reciklomat koji se nalazi na početku Knez Mihailove ulice jedan od 25 koji će u naredne dve nedelje biti postavljeni u Beogradu.

  “Postavljanje reciklomata je naš doprinos promociji reciklaže i sortiranju otpada. Građani ovde mogu da ubace razne vrste ambalaže i u zavisnosti od toga koja vrsta je u pitanju, zaradiće između tri i pet dinara.

  Novac mogu da upotrebe kao dopunu na kartici za javni prevoz, kao dopunu za kartice mobilnog operatera Globaltel ili kao donaciju za jednu od dve fondacije – Fondaciju “Novak Đoković” ili Fondaciju za mlade talente Grada Beograda, te na taj način doprinesu da neko kome je potrebna pomoć dobije podršku.”

  Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti obezbediti još reciklomata i mislim da nema razloga da građani ne prihvate ovu ideju. Reciklomati postoje u mnogim svetskim gradovima, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

  Vesić se zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, pre svega kompaniji Globaltel koja je donirala reciklomate, zatim Sekretarijatu za zaštitu životne sredine koji je učestvovao u projektu, kao i Fondaciji “Novak Đoković” i Fondaciji za mlade talente Grada Beograda, preneo je Beoinfo.

  РЕЦИКЛОМАТИМА СМАЊУЈЕМО ЗАГАЂЕЊЕ И ДОПРИНОСИМО ЗДРАВИЈОЈ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ

  Присуствовао сам данас у Кнез Михаиловој…

  Posted by Горан Весић on Среда, 28. април 2021.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE