Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AVE MINISTRE: Ovo što ima u Srbiji, nema nigde u Evropi

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da zdravstveni sistem kakav postoji u Srbiji, gde je sve besplatno, ne postoji nigde u Evropi.

  „Hajde da sačuvamo ovo što imamo, nemojte da bude kasno, da izgubimo ovo pa da nam posle bude žao. Država se trudi, mnogo malo se izdvaja iz participacije i doprinosa. Izdvaja se oko 200 evra po stanovniku na godišnjem nivou, a potroši se oko 1.000. Dragi građani, samo da znate“, rekao je Lončar novinarima.

  On navodi da se participacija plaća da bi se unapredila služba, ali da nju ne plaćaju najugroženiji slojevi stanovništva.

  „Zna se svaki dinar gde ode. To je kap u moru u odnosu na ono koliko država daje. Nemojte da pravimo zabunu oko toga, shvatimo kakvo osiguranje mi imamo ovde i šta nama država pruža, kako se lečimo“, naveo je on.

  Ministar je podsetio da je u svetu drugačija situacija, da je teško doći do lekara, i da ako građani nemaju osiguranje, neće ih primiti.

  „To u Srbiji nema. Nemate čoveka koji nije primljen, koji nije zbrinut kome se ne daje maksimum. Imajte to na umu“, naglasio je ministar zdravlja.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pera

   U kojoj je zemlji ovaj čovek ministar zdravlja ? Ja živim i radim u Srbiji i ovo mi liči na loš vic ?

  • Mile Georgijevski

   Ako se pomnoži 6 miliona sa 1000 dobije sr 6 milijardi evra. Da li se moj ministar malo zabrojao.

  • Nikolic Rodoljub,d

   Konfrontiramo ukupna izdvajanja po osiguraniku i nivo i kvalitet zdravstvenih usluga kako bi nasli jedinstveni pokazatelj koji treba uporediti sa istrivetnim pokazateljima zemalja u okruzenju i sire pa tek onda reci gde smo i sta treba da radimo da se to poboljsa.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE