Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beč, Austrija (Unsplash)

  Austrija uvodi oštre mere: Ako vozite brzo, policija vam PLENI automobil

  Policija u Austriji odsad vam može zapleniti automobil zbog prebrze vožnje. Mera je uvedena kako bi se obeshrabrili oni koji ograničenja brzine krše zbog zabave.

  Austrija na taj način sledi primere Švajcarske i Italije gde slični zakoni omogućuju policiji da zapleni vozila onima koji prekorače dopuštenu brzinu.

  U ekstremnim slučajevima, kad se auto zapleni više puta ili ako vozači drastično prekrše dopušteno ograničenje, vozila se mogu i prodati, objavila je ministarka saobračaja Austrije, Leonore Gewessler.

  Lokalne vlasti kažu da pokušavaju da stave pod kontrolu ilegalne ulične trke i druge slučajeve ekstremne brzine. Iako većina vozača neće primetiti trke, one dovode do smrti, ponekad uključujući i slučajne prolaznike.

  „Pri brzinama o kojima ovde govorimo niko ne kontroliše u potpunosti svoje vozilo. Automobil postaje nekontrolisano oružje i opasnost za potpuno nevine ljude“, rekla je Gewessler iz Zelenih na konferenciji za novinare na kojoj je izložio plan.

  Beč, Austrija (Unsplash)

  Beč, Austrija (Unsplash)

  U Austriji je ograničenje brzine 50 km/h u naseljima, 80 km/h izvan njih i 130 km/h na autoputevima.

  U susednoj Nemačkoj policija ima ovlašćenje da zapleni automobil onima koji budu uhvaćeni u uličnom trkama.

  Austrija slede primer drugih zemalja

  Planirana promena zakona koju je najavila vladajuća koalicija konzervativaca i Zelenih ima za cilj da pooštri pravila Austrije kako bi ih približila onima u drugim zemljama, uključujući susednu Nemačku i Švajcarsku.

  Ako su ponovljeni prestupnici ili su počinioci koji se prvi put kreću velikom brzinom – više od 80 km/h iznad granice u gradu ili više od 90 km/h iznad granice u nekom drugom mestu – njihovo vozilo će biti trajno zaplenjeno i dato na aukciju.

  Ovaj potez usledio je nakon mera uvedenih prošle godine koje su produžile vreme za koje vozači gube dozvole u ​​slučajevima prekoračenja i ekstremne brzine, piše Gardijan.

  „Ko više nema auto, ne može da juri. Upravo zato je ova mera tako uspešna u drugim zemljama – jer pogađa tamo gde boli i štiti opštu populaciju“, rekla je Gewessler i dodala da su mere oštre, ali neophodne.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE