Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Australijska država ukinula 33.000 kovid kazni

  Australijska država Novi Južni Vels povlači više od 33.000 kazni za nepoštovanje protivepidemijskih mera, dok će za one naplaćene novac biti vraćen.

  Australijska grupa za zaštitu ljudskih prava, nevladina organizacija koja se protivi pandemiskim merama, osporila je kazne iz jer, navode, propisi „nisu bili jasni“.

  Kazne za „nepoštovanje mera“ izrečene su za neke od navodnih prekršaja – od zajedničkog korišćenja automobila do prisustva javnom skupu.

  Novčane kazne su bile su u rasponu od 970 do 2.900 evra.

  Advokati Vlade Australije priznali su da kazne nisu bile u skladu sa zakonom tokom spora u Vrhovnom sudu Novog Južnog Velsa.

  Poverenik Uprave za novčane kazne povukao je 31.121 od 62.138 kazni posle odluke Vrhovnog suda.

  Iz Pravnog centra Redfern (RLC), koji je podneo tužbu Vrhovnom sudu, pozvali su se na statistiku i naveli da su najviše kažnjavani ljudi u siromašnijim regionima, među kojima ima i starosedelačkog stanovništva.

  Nezavisno istraživanje o tome kakav je bio odgovor australijske vlade na pandemiju korona virusa otkrilo je da su žene, deca i osobe sa invaliditetom, „podeneli najveći teret“ mera.

  Istraživanje je pokazalo i da je petina Australijanaca sa najnižim primanjima u tri puta većoj opasnosti da umre od kovida-19 u odnosu onu petinu stanovništva sa najvišim primanjima.

  Australijske države i teritorije uvele su stroga ograničenja tokom pandemije. Te mere obuhvatale su kretanja van kuće i zabrane putovanja stanovnika iz jedne u drugu državu. Savezna vlada je takođe zabranila međunarodna putovanja na skoro dve godine.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE