Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mobilni, Artifact

  Stiže konkurencija Tviteru: Osnivači Instagrama najavili novu aplikaciju Artifact

  Više od četiri godine nakon što su osnivači Instagrama napustili kompaniju, vratili su se sa novom aplikacijom. Kevin Sistrom i Majk Kriger u utorak su najavili lansiranje Artifact, aplikacije koja obećava „personalizovani feed vesti“ koji pokreće veštačka inteligencija.

  U objavi na Instagramu, Kriger je rekao da on i Sistrom „rade sa talentovanim timom“ više od godinu dana na pokretanju usluge.

  „Postepeno puštamo ljude kako se povećavamo“, napisao je Kriger.

  Lista čekanja za pridruživanje otvorena je za javnost u utorak. Za razliku od Instagrama, aplikacija je više fokusirana na članke nego na fotografije. Artifact će preporučiti sadržaj na osnovu interesovanja i omogućiti diskusiju sa prijateljima, navodi Platformer.

  Kako izgleda Artifact?

  Glavni fid će prikazati popularne članke od velikih medijskih organizacija do manjih blogera, a korisnički feed će postati personalizovaniji na osnovu onoga na šta kliknu.

  Lansiranje dolazi u vreme obnove aktivnosti u svetu društvenih medija. U jeku potresa i neizvesnosti u Tviteru pod novim vlasnikom Ilona Maska, brojne novije usluge su postale privlačne pomažući korisnicima da dobijaju vesti u fidu. U međuvremenu, brzi uspon TikToka nastavlja da gura brojne aplikacije, uključujući Instagram, da kopiraju njegove funkcije.

  Platformer je opisao Artifact kao „TikTok za tekst“ i verovatno „čak i iznenadni napad na Tviter“.

  Napuštanje Instagrama

  Nakon što su zajedno pokrenuli Instagram 2010. godine, Sistrom i Kriger su 2012. prodali aplikaciju Meti za milijardu dolara.

  Dvojac je napustio Instagram 2018. godine, a izveštaji su u to vreme sugerisali da je odlazak usledio zbog tenzija sa izvršnim direktorom Markom Zakerbergom oko uputstva za aplikaciju i želje da se to dalje inkorporira u Facebook.

  „Jedan od ključnih obeležja Instagrama je njegova nezavisnost od Fejsbuka. Osnivači su to pomno čuvali“, rekla je za CNN Debra Aho Vilijamson, glavni analitičar eMarketera.

  Sistrom i Kriger su od tada stvorili poduhvat fokusiran na društvene aplikacije budućnosti, navodi Platformer. Artefact je prvi proizvod iz tog poduhvata.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Screenshot YT

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE