Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  APR izbrisao 477 medija

  Agencija za privredne registre (APR) izbrisala je 477 medija iz svog registra zbog toga što nisu u roku od tri meseca uskladili podatke o poslovanju s novim Zakonom o javnom informisanju i medijima, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

  Izbrisani su mediji koji nisu dostavili podatke o glavnom uredniku i osobama koje imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača.

  Prema Zakonu o informisanju koji je stupio na snagu 4. novembra 2023. godine, izdavači medija imali su rok od tri meseca – do 4. februara 2024. godine – da dostave APR tražene podatke.

  Podaci se odnose na lično ime i lične podatke glavnog urednika medija i dokument o pravnim i fizičkim licima koja imaju više od pet odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača. Zakon je propisao da se, ukoliko izdavač ne registruje te podatke u roku, medij briše iz Registra medija po službenoj dužnosti, bez donošenja posebnog akta o brisanju.

  Prema podacima na sajtu Registra medija, trenutno su upisana 2.142 javna glasila.

  Zakonom je predviđeno da se promene registrovanih podataka prijavljuju Registru za medije najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je promena nastala.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE