Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apple

  Apple otpustio više od 600 zaposlenih nakon odustajanja od dva ambiciozna projekta

  S obzirom na to da je Apple odustao od dva ambiciozna projekta, tehnološki gigant je otpustio više od 600 zaposlenih u Kaliforniji, prema podnescima državi.

  Apple je u utorak podneo niz obaveštenja državi o otpuštanjima koja stupaju na snagu krajem maja za različite kancelarije u Santa Klari. Bloomberg je izvestio da se na jednoj od adresa nalazi nova kancelarija za razvoj displeja, dok su druge bile namenjene za električni automobil.

  Otpuštanja su verovatno manja od ukupnog obima smanjenja zaposlenih, jer je gigant imao ljude koji su radili na ovim projektima u drugim državama. Neki od njih su zadržani i raspoređeni na druge projekte, piše Business Insider.

  Apple, zaposleni

  Apple, zaposleni (Beta/AP)

  Apple kasnio s projektima i prekoračio troškove

  Krajem februara, komapanija je saopštila onima koji rade na električnom automobilu, a njih je 2000, da će se projekat ugasiti, preneo je Bloomberg. Neki od zaposlenih bi trebalo da budu premešteni u odeljenje za veštačku inteligenciju, na šta stavljaju veći fokus mnoge tehnološke kompanije.

  Prekoračenje troškova i kašnjenje u lansiranju štete Apple-ovom projektu za električne automobile, koji je deo šire borbe industrije sa tehnologijom, profitabilnošću i interesom potrošača.

  Kompanija je takođe odlučila da obustavi svoj pokušaj da napravi ekrane nove generacije za Apple Watch u svojoj kući. Taj projekat je na sličan način bio u zastoju zbog prekoračenja troškova i kašnjenja u lansiranju.

  Gigant zapošljava 161.000 ljudi sa punim radnim vremenom od 30. septembra, prema godišnjem izveštaju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE