Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apple, iPhone

  Apple ne plaća OpenAI za korišćenje ChatGPT-a na iPhone telefonima?

  Apple je otkrio novo partnerstvo sa proizvođačem ChatGPT-a OpenAI na svom WWDC događaju ranije ove nedelje koje donosi ChatGPT na iPhone, iPad i Mac uređaje. Sada su se pojavili novi detalji o finansijskim aspektima ugovora i čini se da Apple ne plaća OpenAI-ju da koristi njegovu tehnologiju.

  Apple je najavio da će nove, besplatne AI mogućnosti biti dostupne na iOS 18. Jedna izuzetna karakteristika je to što Siri može da šalje pitanja na koja ne može da odgovori direktno ChatGPT-u, AI chat botu koji odgovara na upite u pisanom tekstu.

  Pozivajući se na insajdere u sredu, Bloomberg izveštava da OpenAI neće biti plaćen direktno pružanjem ChatGPT-jevih usluga korisnicima Apple-a.

  OpenAI će imati korist od široke baze korisnika Apple-a koji koriste njegovu tehnologiju: neki od njih bi mogli da postanu plaćeni korisnici. Apple ima više od dve milijarde aktivnih uređaja i navodno smatra da je vidljivost na njima jednako ili čak važnija od bilo kakvih plaćanja.

  Ipak, postoji cena za pokretanje AI. OpenAI mora da plati Microsoft-u za korišćenje njihovog sistema računarstva u oblaku za pokretanje ChatGPT-a. Što više ChatGPT korisnika, to je veći račun koji moraju da plate, piše Entrepreneur.

  broj radnih sati

  ChatGPT (Unsplash)

  ChatGPT trenutno privlači oko 180 miliona korisnika mesečno

  Apple je na WWDC-u naveo da nema ekskluzivno partnerstvo sa OpenAI. Viši potpredsednik Apple-a za softversko inženjerstvo Kreg Federigi rekao je na događaju da će drugi modeli veštačke inteligencije da budu primenjeni na Apple uređajima u budućnosti.

  Iako bi OpenAI mogao da dobije veću izloženost zbod ugovora, dodavanje ChatGPT-a Apple-ovim proizvodima moglo bi da poveća prodaju iPhone-a, najvećeg Apple-ovog generatora prihoda.

  Apple-ovo ažuriranje AI softvera je besplatno, ali će do sada biti dostupno samo na dva iPhone modela: iPhone 15 Pro i 15 Pro Max.

  Apple-ov očekivani novi iPhone ove jeseni mogao bi da podstakne svoje postojeće kupce koji koriste starije modele na nadogradnju.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Najavljuju novu eru za Apple: Kakve novine mogu da očekuju korisnici?

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE