Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Polovni automobili, polovnjaci

  Aplikacija Udruženja osiguravača daje podatke o polovnim automobilima

  Udruženje osiguravača Srbije pokrenulo je mobilnu aplikaciju CarCheck. Aplikacija će pomoći građanima pri prodaji i kupovini polovnih vozila jer će moći da dobiju detaljnije podatke.

  Cilj aplikacije je, kako je navedeno, da obezbedi pouzdane podatke o vozilu za kupce i da pomogne prodavcima da dokažu tačnost podataka o vozilu koje prodaju.

  Upit po vozilu

  U odnosu na slične aplikacije, CarCheck aplikacija će omogućiti upit po vozilu, na osnovu kojeg će potencijalni kupci moći da saznaju da li vozilo postoji u bazi i provere godinu proizvodnje, datum prve registracije u Srbiji (za vozila koja su prvi put registrovana posle 1. juna 2011. godine), kao i da li je i do kada vozilo registrovano.

  Automobili, parking, vozila (Freepik)

  Kada dobiju te informacije, potencijalni kupci će moći da odluče da li su zainteresovani za konkretno vozilo, a ako jesu, jednostavnim slanjem SMS iz aplikacije CarCheck dobiće i ostale podatke koji će im olakšati odluku o kupovini. To su podatak o broju nezgoda, da li je menjana boja karoserije, da li je vozilo bilo u vlasništvu pravnog lica ili lizing kuće, odnosno da li je korišćeno kao taksi vozilo, koliko je vlasnika promenilo.

  Osnovni podaci, godina proizvodnje i prve registracije u Srbiji su besplatni, dok će ostali podaci biti naplaćivani 890 dinara.

  Broj dnevnih pregleda sa jednog mobilnog uređaja ograničen je na maksimalna četiri samo za registrovane korisnike, dok ostali imaju mogućnost pregleda maksimalno dva vozila.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE