Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sava centar

  Pogledajte kako će izgledati rekonstruisani Sava Centar: Otvaranje 14. novembra

  Kongresni i poslovni deo Sava Centra nalazi se u završnoj fazi rekonstrukcije i 14. novembra biće spreman da primi prve posetioce. Istog dana Sava Centar, najveći i najpoznatiji kongresni centar jugoistočne Evrope ugostiče i prvi događaj, Evropsku konferenciju nutricionista sa više od 1.500 učesnika.

  Kongresni i poslovni deo Sava Centra otvara se tačno tri godine nakon što je kompanija Delta Real Estate na javnom konkursu postala vlasnik ovog objekta. Temeljna obnova počela je u decembru 2021. a ukupna investicija biće vredna više od 118 miliona evra.

  Deo Sava Centra koji će od novembra ugostiti domaće i strane goste obuhvata 65.000 metara kvadratnih, odnosno više od dve trećine ukupne površine ovog objekta. Kongresni deo čini 46 sala (umesto dosadašnjih 16), među kojima je i čuvena Glavna kongresna dvorana, mesto nekih od najznačajnijih skupova u istoriji Beograda, Srbije i bivše Jugoslavije. Posebna atrakcija Sava Centra biće imersiv (immersive) sala, jedinstvena na ovim prostorima.

  Renoviran je i obnovljen i poslovni prostor A klase i šoping zona sa restoranom i lokalima različitih brendova i usluga.

  sava centar

  promo

  Dve faze renoviranja

  Obnova Sava Centra realizuje se u dve faze, na isti način kao što je ovaj objekat i građen. Rekonstrukcija čuvene Plave dvorane biće nastavljena po planu do polovine 2024. godine i njen kapacitet biće povećan sa 3.672 na 4.000 posetilaca. Investitor Delta Real Estate u potpunosti je ispunio obavezu da zadrži namenu ovog objekta.

  Očuvani su arhitektura i elementi enterijera koji su stavljeni pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. Osim što je sačuvan prepoznatljivi spoljašni izgled, zamisao arhitetke Stojana Maksimovića, ostali su isti i brojni elementi unutrašnjosti po kojima je Sava Centra poznat Beograđanima i gostima glavnog grada. Zidove i dalje krasi čuvena mapa sveta, betonski elementi, dugački holovi i forma prostora sa galerijama. Sačuvana su i umetnička dela koja su godinama krasila enterijer ovog objekta.

  Posle potpune rekonstrukcije kongresni i poslovni deo Sava Centra ponovo je moderan objekat, energetski efikasan, sagrađen uz najviše ekološke standarde uključujući i BREEAM sertifikat, jedan od vodećih sertifikata za procenu uticaja objekata na životnu sredinu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE