Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  APEL LEKARA: Sistem je prenapregnut, ne možemo još dugo da izdržimo

  Direktor Infektivne klinike izjavio da je zdravstevi sistem Srbije napregnut do krajnjih granica i da se priliv pacijenata sa težom kliničkom slikom svakog dana povećava.

  „Održan je još jedan od bezbroj sastanaka sa ministrom zdravlja, broj kolega koji ovde prisustvuju svakim danom se povećava. Angažovali smo praktično poslednje kapacitete koje smo mogli da ne bismo ugrozili i ne-kovid bolesnike, sistem je napregnut do krajnjih granica. Priliv bolesnika, i to pre svega onih koji su teške kliničke slike, koji zahtevaju kiseoničku terapiju, koji zahtevaju hitno bolničko zbrinjavanje je ogroman. Svakog dana se preraspodeljuju bolesnici“, rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara s direktorima kovid bolnica.

  On je ponovo apelovao, pre svega na one koji, kako kaže, ne veruju da virus postoji, da počnu da poštuju preventivne mere.

  Milošević: Lekari su na respiratorima, ne možemo još dugo da izdržimo

  Zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević izjavila je da broj pregleda u toj zdravstvenoj ustanovi već danima prelazi 400.

  „Iako smo apelovali da se pacijenti prvo javljaju u nadležne kovid ambulante, veliki broj njih i dalje dolazi direktno na Infektivnu kliniku. Onog trena kada se mesto na klinici oslobodi istog trena se prima novi bolesnik“, rekla je Milošević

  Ona je istakla  da više nisu u situaciji da primaju pacijente koji ne zahtevaju kiseonik i takvi se upućuju na kućno lečenje.

  „Praktično svi bolesnici na kliničkim odeljenjima su na kiseoničkoj potpori. Mi više nismo u situaciji da primamo bolesnike koji ne zahtevaju kiseonik, oni se upućuju na kućno lečenje i pozivaju na kontrole kod lekara. Da li je važnije da se ode na skijanje, doček Nove godine ili da ostanemo zdravi? Početkom jeseni bilo je ‘poznajemo nekoga ko se razboleo’, sad sam sigurna da mnogi od nas poznaju porodicu u kojoj je neko preminuo zbog korone. Molim vas, poštujte mere. Lekari su na respiratorima, ja se strašno brinem za svoje kolege. Molim vas nemojte se izlagati virusu, poštujte mere, ne možemo još dugo ovako da izdržimo“, rekla je Milošević.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE