Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Antić: Ruski gas siguran, dogodine proširenje Banatskog Dvora

  Obezbeđena je sigurnost u snabdevanju gasom iz Rusije, izjavio ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić posle razgovora u Moskvi s predsednikom Izvršnog odbora Gasproma Aleksejem.

  Prema Antićevim rečima, dogovoreno je da iduće godine početi radovi na proširenju skladišta u Banatskom Dvoru.

  Na sastanku je ocenjeno da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

  Gaspromov partner u Srbiji je Srbijagas, a 2013. godine potpisan je ugovor za ruske isporuke gasa Srbiji na period od 10 godina.

  Kako je saopšteno, Antić je u Moskvi razgovarao i sa generalnim direktorom Gaspromnjefta Aleksandrom Djukovim, čija su kompanija i Vlada Srbije vlasnici Naftne industrija Srbije (NIS).

  Antić je najavio da će do kraja godine početi realizacija projekta „Duboka prerada“ koji se odnosi na modernizaciju i povećanje efikasnosti i dubine prerade u Rafineriji u Pančevu.

  U Moskvi je razgovarano i o planovima NIS da razvije projekat novog energetskog objekta TeTo Pančevo, ali i o potrebi da ta kompanija razvija mrežu benzinskih stanica. Ocenjeno je da je pri kraju usaglašavanje zajedničke Strategije razvoja NIS-a do 2025.godine.

  Antić je u Moskvu otputovao na Međunarodni forum za energetsku efikasnost i razvoj energetike „Ruska energetska nedelja“, na poziv ruskog ministra energetike Aleksandra Novaka.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE