Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Anketa još traje, a Vlada i Grad Beograd već oformili radnu grupu za Stari savski most

  Iako anketa u kojoj gradske vlasti pitaju građane šta će se desiti sa Starim savskim mostom, još traje, Vlada Srbije i Grad Beograd već formiraju posebnu Radnu grupu za podršku izgradnje novog mosta preko reke Save.

  Grupom predsedava potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, a članovi su predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članovi stručnih službi Grada Beograda, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i Republičke direkcije za imovinu, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

  Potpredsednica Mihajlović istakla je da je novi most preko Save projekat od velikog značaja ne samo za Grad i da je reč o kompleksnom projektu koji uspešno treba realizovati.

  „Očekujem da Reviziona komisija u najskorijem roku pregleda idejni projekat, da se potom finalizuje projektno-tehnička dokumentacija i krene u izgradnju novog mosta i pristupnih saobraćajnica. Stari most preko Save biće sačuvan jer je reč o kulturnom dobru i zato se mora voditi posebno računa o njegovoj demontaži“, rekla je Mihajlovićeva.

  Da podsetimo, Na sajtu Grada Beograda danas je objavljena anketa u kojoj sugrađani mogu da glasaju o budućnosti Starog savskog mosta. Pred Beograđanima su dve varijante rešenja šta će biti sa ovom konstrukcijom pošto se krene u izgradnju novog mosta preko Save. Anketa traje do 15. decembra, a anonimnost je zagarantovana.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Jadranka

   Da li postoji neki plan da naselje Sremčica izvuce iz srednjeg veka, da se uvede kanalizacija na desnu stranu Beogradske ulice i izgradi neka infrastruktura za omladinu, sportski centar ili slicno. Doljanska ulica npr.nema cak ni trotoar za pesake, obesni vozaci jure prebrzo, a ulica prepuna djaka koji nemaju kuda da idu,osim po ulici,potpuno nebezbedno !!!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE