Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amikus ponudio 10 miliona evra za Galeniku, pa diskvalifikovan

  Od „velikog interesovanja“, kako su nadležni tvrdili uoči raspisivanja novog u nizu neuspelih tendera za prodaju Galenike, sve se svelo na jednog učesnika luksemburški Elijus, iako se precizno ne zna o kome je tu reč, piše Danas

  Švajcarski Amikus, koji tvrdi da je dostavio daleko povoljniju ponudu, eliminisan je jer ne ispunjava jedan od uslova da ima godišnji promet od najmanje 300 miliona evra. Ujedno, postavljanje takvog uslova već je iz pokušaja nadmetanja izbacio i mnoge druge, među njima i domaće kompanije, koje su prema propozicijama iz prethodnog tendera, bile spremne da ulažu u srpsku fabriku.

  Kako Danas saznaje iz izvora bliskih vladi, za Amikus se založio i švajcarski ambasador Filip Ge, pišući još sredinom septembra Ministarstvu privrede kako bi objasnio investicione prednosti ove kompanije koja dolazi iz njegove zemlje. Amikus, koji se takođe obraćao Ministarstvu, predlagao je da se uvede alternativa i da se prihvati ponuda ukoliko učesnik ima najmanje 500 miliona evra godišnjeg prometa, kako je to bilo i na prethodnom tenderu. Međutim, promena tenderskih uslova nije prihvaćena, čime su iz igre izbačeni i drugi potencijalni partneri.

  Izvor: Danas

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE