Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikanci „namirisali“ najveće polje nafte i gasa

  Američka vlada objavila je kako se procenjuje da polja u Teksasu i u Novom Meksiku sadrže 46,3 milijarde barela nafte, 8 triliona kubičnih metara prirodnog gasa i 20 milijardi barela tečnog prirodnog gasa.

  Reč je o poljima Wolfcamp i Bone Spring, geološkim formacijama u bazenu Delaver u Teksasu i Permskom bazenu u Novom Meksiku. Ova procena odnosi se na dosad nepoznate i tehnički dostupne količine, piše naučni portal Science Daily.

  „Božić je ove godine došao nekoliko nedelja ranije. Američka snaga proizlazi iz američke energije, a sve ukazuje da imamo dosta američke energije. I dosad sam bio optimističan oko američke proizvodnje nafte i gasa, a sad sam siguran da ćemo biti energetski dominantna nacija“, pohvalio se državni sekretar Rajan Zinke.

  „Zahvaljujući tehnološkom napretku, pokazalo se da Permski bazen ima fantastičan potencijal. Ova procena, kao i procena formacije Wolfcamp, ukazuje da se radi o najvećim rezervama nafte i gasa ikad pronađenim“, rekao je Džim Rajli, direktor Američkih geoloških istraživanja (USGS), vladine agencije zadužene za istraživanje prirodnih resursa.

  Naftne kompanije već eksploatišu polja i vade naftu. Permski bazen uključuje i seriju bazena i drugih geoloških formacija širom zapadnog Teksasa i južnog Novog Meksika i jedno je od najproduktivnijih područja za proizvodnju nafte i gasa u celoj Americi.

  Neotkriveni resursi su oni za koje se na osnovu geoloških saznanja i postojeće eksploatacije moglo pretpostaviti da postoje.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE