Američki kongresmen pozvao Trampa u Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki kongresmen pozvao Trampa u Srbiju

  Američki kongresmen Ted Po, koji je nedavno boravio u Srbiji, posalo je pismo predsedniku SAD Donaldu Trampu, u kome ga je pozvao da poseti Srbiju, uz ocenu da bi ta poseta nesumnjivo dodatno ojačala podršku budućnosti Srbije, kao dela demokratske Evrope u kojoj vlada mir, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

  “Kao kopredsedavajući Srpskom kokusu u Kongresu, pišem vam kako bih vas ohrabrio da otputujete u zvaničnu predsedničku posetu Srbiji. Nijedan američki predsednik nije posetio Srbiju još od predsednika Kartera. Ta poseta bi nesumnjivo dodatno ojačala američku podršku budućnosti Srbije, kao dela demokratske Evrope u kojoj vlada mir”, naveo je u pismu kongresmen Po.

  On je napisao da je Srbija od velikog geopolitičkog značaja, s obzirom na to da se nalazi između dalje integracije sa Zapadom i bližeg usaglašavanja sa Rusijom.

  “Tokom istorije, mir u Evropi je bio određen stabilnošću u uzburkanom regionu Balkana. Srbija, kao regionalni lider, može da obezbedi trajni mir i prosperitet izgradnjom bližih veza sa transatlantskom zajednicom, uz nadu za članstvo u Evropskoj uniji kao krajnjim ishodom. Da bi se postigao ovaj strateški cilj, američka podrška je od suštinskog značaja”, piše u pismu koje je prenelo Predsedništvo Srbije.

  Kongresmen Po je ocenio da Srbija zaslužuje podršku SAD, dodajući da je u proteklim godinama radila, rame uz rame, sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv međunarodnog terorizma, a igrala je i važnu ulogu u zaustavljanju protoka ISIS stranih boraca.

  “Smatram da bi trebalo da priznamo doprinos koji je Srbija dala miru i bezbednosti kroz veće angažovanje Sjedinjenih Država, uključujući i izrazito simboličnu posetu aktuelnog američkog predsednika”, naveo je Po.

  Ocenio je da bi zvanična predsednička poseta u velikoj meri unapredila bilateralne odnose, čvrsto utemeljila mesto Srbije u zapadnom društvu i podstakla dodatnu američko-srpsku saradnju.

  “Sa poštovanjem Vas molim da ozbiljno razmotrite takvu posetu od suštinskog značaja i da Vaša administracija pokuša da produbi veze između Vašingtona i Beograda”, piše u pismu Poa upućenog Trampu.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE