Gatalica podneo ostavku na mesto predsednika UO Narodnog pozorišta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gatalica podneo ostavku na mesto predsednika UO Narodnog pozorišta

  Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje Blic.

  Gatalica je u obrazloženju svoje odluke napisao da situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću i teatrom, da je pre nedelju dana učinio napor da se štrajkači vrate razgovorima i da se inicira sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, ali su njegovi pokušaji propali.

  Inače, budući da jednočasovni štrajk upozorenja, održan 8. novembra nije doveo ni do kakvih reakcija nadležnih za rešavanje krizne situacije u nacionalnom teatru, pre svih Ministarstva za kulturu i informisanje, te da upravnik Dejan Savić uporno odbija da se sam povuče sa funkcije, članovi sindikata “Singlus”, koji okuplja većinu dramskih umetnika Narodnog pozorišta, predali su odluku o stupanju u štrajk na pisarnice Vlade Republike Srbije i Ministarstva kulture, kao i na adresu Upravnog odbora Narodnog pozorišta i upravnika Dejana Savića.

  Inače, kako Blic nezvanično saznaje, o Narodnom pozorištu je trebalo da se razgovara na Vladi Srbije, ali je, kao i mnogo puta do sada, problem u kulturi skrajnut.

  Novi termin kada bi nacionalni teatar trebalo da se nađe na dnevnom redu Vlade je utorak (20. novembar) kada će biti prisutan ministar kulture Vladan Vukosavljević, koji je prethodnih dana boravio u Rusiji.

  Želja određenih krugova u izvršnoj vlasti je da za v.d. direktora Narodnog pozorišta bude imenovan Vladimir Dekić, direktor ansambla “Kolo”, a na čelo Upravnog odbora došao bi pesnik i prevodilac Novica Antić, smenjeni državni sekretar za kulturu.

  Izvor: Blic

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE