Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fond

  Američka banka plaća 250 miliona dolara kazni

  Bank of America pristala je da plati 250 miliona dolara kazni i kompenzacije za namirenje potraživanja zbog sistemskog dvostrukog naplaćivanja naknada klijentima, uskraćivanja obećanih pogodnosti za kreditne kartice i otvaranja računa bez autorizacije klijenata.

  Bank of America pristala je da plati 100 miliona dolara odštete oštećenim potrošačima i još 150 dolara građanskih kazni nakon što su Zavod za finansijsku zaštitu potrošača (CFPB) i Zavod kontrolora valute (OCC) rekli da je banka prekršila niz zakona počevši od 2012.

  Banka je zaradila stotine miliona dolara naplaćujući višestruke naknade klijentima koji nisu imali dovoljno sredstava na svojim računima od februara 2018. do februara 2022, stoji u saopštenju CFPB.

  Potrošači nisu mogli razumno očekivati ili razumeti da će dobiti naknadu od 35 dolara svaki put kada banka odbije da plati jednu transakciju, kažu regulatori.

  Bank of America je u saopštenju rekla da je dobrovoljno ukinula ili smanjila niz naknada prošle godine.

  CFPB je pokrenuo akciju protiv niza takozvanih „junk feesa“, uključujući naknade za prekoračenje i nedozvoljena sredstva, ističući da zajmodavci nepravedno naplaćuju klijentima bankarske usluge.

  „Ove su prakse nezakonite i potkopavaju poverenje klijenata. CFPB će stati na kraj tim praksama u celom bankarskom sistemu“, rekao je direktor CFPB Rohit Chopra.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE