Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amazon, plata

  Amazon PRIJAVIO hiljade Fejsbuk grupa koje ga „lažno kritikuju“

  Amazon preduzima pravne mere protiv administratora više od 10.000 Fejsbuk grupa. Kompanija tvrdi da grupe objavljuju lažne kritike na njenim tržištima u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji i Japanu.

  Tehnološki gigant kaže da grupe nude novac ili besplatnu robu u zamenu za recenzije na Amazonu. Jedna od grupa, koju je ranije ove godine uklonila Fejsbukova matična kompanija Meta, imala je 43.000 članova. Zvala se „Amazon Product Review“.

  Kada ljudi u grupi kupe odabrane proizvode i ostave svoje recenzije, administratori im vraćaju novac. Uključena je široka lepeza robe, uključujući stereo uređaje za automobile i stative za kamere.

  Veliki broj recenzija, posebno pozitivnih, povećava vidljivost prodavaca na Amazonovim platformama, kao i njihovo postavljanje na više mesto u rezultatima pretraživača.

  Prodavci Amazona mogu legitimno da plaćaju usluge koje će povećati njihov rejting na mreži. Pritom ne znaju da će to biti izvedeno u obliku lažnih recenzija.

  Amazon

  FILE – Amazon (AP Photo/Michel Spingler, File)

  „Povrat novca nakon pregleda“

  Administratori grupe su prikrili ključne fraze koje bi inače bile označene Meta automatizovanim alatima dizajniranim da traže kršenje pravila, rekao je Amazon.

  Jedan primer koji je firma podelila bio je post na Fejsbuku koji nudi „R*fnd Aftr R*vew“, što znači povraćaj novca nakon pregleda.

  Otprilike polovinu grupa je Meta uklonila kada ih je prijavio Amazon. Međutim, Amazon je rekao za BBC da su administratori svih njih bili na meti.

  „Proaktivna pravna akcija usmerena na loše aktere je jedan od mnogih načina na koje štitimo kupce tako što smatramo da su loši akteri odgovorni“, rekao je Darmeš Mehta, potpredsednik Amazona za prodaju partnerskih usluga.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE