Amazon: Čokoladicama protiv iscrpljenosti radnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amazon: Čokoladicama protiv iscrpljenosti radnika

  Rukovodstvo kompanije za internet trgovinu “Amazon” u Velikoj Britaniji podelilo je zaposlenima čokoladice koje koštaju sedam penija, kao odgovor na pritužbe radnika da su na ivici izdržljivosti zbog 55-časovne radne sedmice.

  U britanskim medijima pojavili su se napisi da pojedini radnici “Amazona” od umora spavaju na nogama, a neke je hitna pomoć odvela u bolnicu, jer su morali da ispune ciljeve koje im je zadalo rukovodstvo “Amazonovog” skladišta.

  Mediji pišu da kamere prate svaki korak zaposlenih koji pokušavaju da pripreme 300 proizvoda za jedan čas, a ekrani ih podsjećaju ako kasne.

  “Sandej miror” tvrdi da zaposleni u skladištu u Tilburiju moraju da hodaju pola kilometra da bi otišli u toalet.

  Novinari su razgovarali sa bivšim radnikom “Amazona”, koji navodi da su im šefovi u firmi, koja ima godišnji obrt od 100 milijardi funti, ponudili čokoladice “selebrješns” kao odgovor na pritužbe.

  Bivši radnik “Amazona”, koji je dao otkaz u skladištu pored Mančestera, kaže da su čokoladice deljene da bi “podigle radni elan i kako bi svi mogli da rade poletnije”.

  Jedan radnik objašnjava da je nakon samo četiri radna dana u “Amazonu” dao otkaz i “plakao u vozu do kuće”. On objašnjava da je, dok je obrađivao 4.000 proizvoda, napravio sedam grešaka i dobio sedam upozorenja.

  Istraživanje u Tilburiju, koje je tajno sproveo reporter “Sandej mirora”, pokazalo je da radnici “pate mentalno i fizički dok pokušavaju da ispune norme koje je firma postavila”.

  Oni koji ne mogu da drže korak sa zahtevima kompanije dobijaju otkaz, a pojedini budu toliko iscrpljeni da ih hitna pomoć odvozi u bolnicu.

  Optužbe stižu u trenutku kada “Amazon” obećava da će popraviti odnos prema svojim zaposlenima zbog tvrdnji da su loše tretirani i da imaju male nadnice.

  Rukovodstvo kompanije “Amazon” tvrdi da “obezbeđuje sigurno i pozitivno radno mesto sa dobrim platama i povlasticama”.

  “Ponosni smo jer smo otvorili hiljade novih radnih mesta u Velikoj Britaniji. Kao i u svim našim kompanijama, očekujemo određeni stepen rada”, navodi se u obraćanju kompanije.

  “Amazon” se našao na udaru medija nakon što je otkriveno da je hitna pomoć prošle godine u skladište kompanije u Škotskoj dolazila 43 puta.

  Izvor: N1/agencije

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE