Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Alibaba „osvaja“ Balkan preko Pošte Srbije?

  Najveća kineska internet prodavnica Alibaba izrazila je veliko interesovanje za saradnju sa Poštom Srbije, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

  „Jasno je da postoje značajni potencijali da praktično ne samo zemlje Balkana, već i regiona, budu snabdevane iz ovog distributivnog centra“, kazala je ona prilikom obilaska Regionalnog poštansko-logističkog centra Beograd sa predstavnicima delegacije Kine koji borave u trodnevnoj poseti Srbiji, saopštila je Pošta Srbije.

  Matić je navela da će predstavnici resornog ministarstva imati prilike da na Četvrtom internet samitu od 3. do 5. decembra u Kini posete sedište grupe Alibaba i detaljno razgovaraju o mogućnosti saradnje, ne samo kada je u pitanju e-trgovina, nego i onlajn turizam.

  Vršilac dužnosti direktorka Pošte Srbije Mira Petrović izrazila je očekivanje da će Regionalni poštansko-logistički centar Beograd postati tranzitni centar za pošiljke iz Kine.

  „Imali smo veliko zadovoljstvo i ukazana nam je velika čast da ugostimo Nacionalnu komisiju za reforme i razvoj Kine sa uglednim privrednicima, među kojima je i čuvena Alibaba. Ovo je istorijski korak za nas, jer smo vrlo spremni i raspoloženi da budemo distributivni centar za ceo region i dobar deo Evrope“, kazala je Petrović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE