Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Aleksandra Obradović, Tehnomanija

  Aleksandra Obradović, Rukovodilac službe za matične podatke i cene, Tehnomanija

  Aleksandra je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka, gde je nakon osnovnih studija završila i master studije na smeru Upravljanje projektima i investicijama. Svoje radno iskustvo je započela sa 23. godine u Tehnomaniji, gde je pokazala izuzetne veštine i znanje i napredovala do funkcije na kojoj se i danas nalazi – rukovodioca službe za matične podatke i cene. U narednom periodu planira stručno usavršavanje za SAP konsultanta, prilikom čije implementacije je imala ključnu ulogu u kompaniji.

  • Predstavite se. Koliko imate godina i koliko ste već na svojoj trenutnoj poziciji, u svom biznisu?
  Moje ime je Aleksandra Obradović, imam 28 godina i zaposlena sam u Tehnomaniji, na poziciji rukovodioca Službe za matične podatke i cene. Završila sam osnovne i master studije na Fakultetu organizacionih nauka, a u Tehnomaniju sam došla dok sam master studije privodila kraju. U kompaniji sam već pet godina, a na trenutnoj poziciji godinu i po dana.
  • Šta mislite da je izdvojilo vas u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Tokom ovih pet godina u kompaniji imala sam priliku da radim u sektorima prodaje, analitike i Category managementa, što mi je omogućilo da steknem različita znanja iz oblasti biznisa. Takođe, imala sam aktivnu ulogu u procesu integracije Tehnomanije sa Win-Winom i bila sam ključni korisnik jednog od najvažnijih strateških projekata kompanije – implementacije SAP-a. Naravno, tu su i brojni drugi projekti. Verujem da je sve to doprinelo tome da budem primer ostalim mladim ljudima kako je uz dobru organizaciju, disciplinu i volju moguće dobiti ovakvo prestižno priznanje.

  Aleksandra Obradović, Rukovodilac službe za matične podatke i cene, Tehnomanija

  Aleksandra Obradović, Rukovodilac službe za matične podatke i cene, Tehnomanija

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Smatram da svako gradi svoju sreću i da je ona stvar izbora.

  • Svedoci smo da naše tržište veoma sporo vrši tranziciju, još uvek su izrazito vidljivi obrisi socijalizma i karte su podeljene zrelijim igračima. Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Da postave sebi jasno definisane ciljeve koje žele da ostvare i da budu uporni i istrajni u svojoj nameri. Potrebno je da pokažu inicijativu i da konstantno rade na svom usavršavanju, na čijem putu u značajnoj meri može da im pomogne rad sa iskusnim mentorom.

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  Korporacija na početku karijere, a kasnije privatno preduzetništvo.

  Aleksandra Obradović, Tehnomanija

  Aleksandra Obradović, Tehnomanija

  • Šta vas je konkretno opredelilo da se razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  Kada bismo Srbiju uporedili sa nekom kompanijom, ona bi bila startap. Kao što ste i sami prokomentarisali, još uvek imamo obrise socijalizma, ali je naša zemlja odlučna u nameri da sve pokrene ispočetka i krene ukorak sa ostalim razvijenim zemljama. Moja želja i odluka su da od samog početka učestvujem u tome i dam doprinos da ona postane poželjan poslodavac.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za 10 godina?

  Kroz 10 godina vidim sebe u potpunosti okrenutu ka privatnom biznisu. Cilj mi je da, kombinujući znanje i iskustvo stečeno u privatnim korporacijama sa sopstvenim idejama i zamislima, uspešno vodim kompaniju u kojoj će imati mogućnost da se razvijaju neki novi perspektivni mladi kadrovi. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE