Albanci sele kockanje u Crnu Goru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Albanci sele kockanje u Crnu Goru

  U Upravu za igre na sreću stigla su dva zahteva iz Albanije za priređivanje ovih igara, nakon što je u njihovoj zemlji zabranjeno kockanje, saopštili su Pobjedi iz te uprave.

  Kod Uprave za igre na sreću su u postupku dva zahteva privrednih društava za dobijanje koncesije, čiji su osnivači i izvršni direktori albanskog državljanstva sa prebivalištem u Albaniji, rekao je Mirko Rajković, samostalni savetnik u Upravi za igre na sreću.

  Iz Uprave su ranije Pobjedi saopštili da je od koncesija od igara na sreću u prošloj godini prihod države bio 15 miliona evra, 28,6 odsto više nego godinu ranije. Ovim poslovima se bavi 37 privrednih društava.

  Podsećanja radi, 2. januara je u Albaniji na snagu stupio zakon o zabrani kockanja, nakon čega je zatvoreno 4.300 kladionica. Kockanje je u ovoj zemlj dozvoljeno samo u hotelima sa pet zvjezdica i to van urbanih područja.

  Nakon Albanije, 26. marta su i prištinske institucije usvojile izmene zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica u narednih 10 godina.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE