Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Agencija za sprečavanje korupcije: Pod lupom skupa garderoba Lidije Đukanović

  Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije sprovodi postupke protiv deset funkcionera kod kojih je utvrđeno da im se životni stil ne poklapa sa prihodima.

  Prema pisanju podgoričkog Dana, Agencija sprovodi upravni postupak i o tome otkud predsedniku države Milu Đukanoviću skupoceni satovi, koji prema nekim procenama vrede i više od milion evra.

  Iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljuju još jedan postupak vezan za porodicu Đukanović – pod lupom će biti supruga predsednika Lidija Đukanović i njen skupoceni stajling.

  Agencija za sprečavanje korupcije je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo.

  Iz Agencije su, prema pisanju Dana, šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsednika Đukanovića, a koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koji su viđeni na njegovoj ruci kako bi utvrdili njihovu vrednost.

  „Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nijesmo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom“, kažu u ASK.

  Predsednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

  Haljine Valentino, torbe Dior…

  Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu „Ima nas“ ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, imala stajling, odnosno prsluk i džemper, koji su koštali navodno 4.300 evra.

  ASK smo pitali da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak zbog nepoklapanja životnog stila i prijavljenih prihoda. „Agencija će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, provjeriti vaše navode“, uveravaju u ASK.

  Prošle godine supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odeću – odlučila se haljinu brenda „Valentino“, koja košta 3.500 evra.

  Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke „Emilija Viksted“, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra. Ona se u društvu supruga pojavila na kraljevskoj gala večeri u Madridu koju je organizovao princ Filip Šesti.

  Lidija Đukanović je, prema pisanju Dana, poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se tog puta odlučila za marku „Dior“. Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 evra.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE