Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  grad

  Ilon Mask gradi PRIVATNI AERODROM blizu Tesle

  Milijarder Ilon Mask je započeo konceptualne planove za aerodrom u blizini Teslinog štaba, prenose strani mediji.

  Ilon Mask i njegove kompanije široko su rasprostranjene u Teksasu, posebno u okolini Ostina. Prema novim izveštajima, on možda želi da napravi još jedan veliki poslovni poduhvat u državi koji bi koristio svim njegovim brendovima.

  Pozivajući se na više izvora, publikacija Austonia sa sedištem u Ostinu izvestila je da su napravljeni konceptualni planovi. Na osnovu njih Mask počinje da razvija sopstveni aerodrom nedaleko od grada.

  Najvažnije, aerodrom bi mogao da bude glavno središte za Maska, druge rukovodioce i zaposlene u kompaniji. Omogućiće im da brzo otputuju iz Tesline najnovije Gigafabrike, koja je sada Teslino glavno sedište. Otvorena je u Ostinu ranije ove godine.

  Tesla, Ilon Mask, aerodrom

  Tesla, aerodrom (AP Photo/David Zalubowski, File)

  Aerodrom nudi brojne pogodnosti za Maska i njegove kompanije

  Maskov SpaceX i The Boring Company takođe imaju kancelarije i fabrike u centralnom Teksasu. Ta činjenica bi novi, privatni aerodrom učinila ogromnim izvorom pogodnosti.

  Austonija je potvrdila da su „red vožnje i tačna lokacija” navodnog aerodroma „nepoznati“. Takođe je otkrila da bi se on konceptualno nalazio u blizini Bastropa u Teksasu.

  Maskov mlaznjak i lokacija aerodroma dospeli su na naslovne strane nakon što se svađao sa 19-godišnjim Džekom Svinijem oko toga da li tinejdžer ima pravo da nastavi da prati gde se nalazi njegov avion, a zatim da deli informacije putem Tvitera.

  Federalna adiministracija za avijaciju (FAA) je presudila u Svinijevu korist, čak i nakon što mu je Mask ponudio 5.000 dolara da zaustavi praćenje.

  Napominje se da su Muskova putovanja u i iz Teksasa postala presudna 2022. godine, jer Tesla radi na dugo odlaganoj proizvodnji modela Y.

  Glavni aerodrom u Ostinu, aerodrom Ostin-Bergstrom, započeo je veliki plan proširenja koji je odobren 2019. godine, sa 46 miliona dolara nedavno dodatih razvojnim planovima, uključujući tri nove kapije na glavnom terminalu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE