Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ilon Mask, Tviter

    Da li Ilon Mask zaista pokreće svoju društvenu mrežu?

    Glavni izvršni direktor Tesle Ilon Mask izgleda ne isključuje mogućnost nove platforme društvene mreže, sudeći po njegovom poslednjem objavljenom tvitu.

    Naime, tokom konverzacije s korisnicima Twittera o prodaji deonica Tesle, jedan korisnik ga je pitao da li je razmišljao o pokretanju sopstvene društvene platforme u slučaju da posao s Twitterom propadne, a Ilon Mask je na to odgovorio objavom linka „X.com“

    Još pre nego što je objavio planove o kupovini Twittera, Mask je pominjao mogućnost pokretanja sopstvene društvene mreže, ali nakon najave akvizicije ta ideja je gotovo zaboravljena.

     

    Domen X. com Ilon Mask kupio još 2017.

    Mask želi da odustane od planirane kupovine Tvitera, navodeći kao glavni razlog lažne profile i botove, dok iz Twittera tvrde da se Maskovo bogatstvo poslednjih meseci smanjilo i da zbog toga ne želi da troši novac na tu mrežu.

    Domena „X.com“  Mask je kupio još 2017. od PayPala i naglasio je da ima veliku viziju onoga što bi X Corporation mogao postati.

    U poslednje vreme kritičan prema društvenim mrežama

    Mask, i sam aktivni korisnik Tvitera, u zadnje vreme je kritičan prema platformi društvenih mreža i njenoj politici. Rekao je da kompanija potkopava demokratiju jer se ne pridržava načela slobode govora.

    On je ranije objavio anketu na Tviteru u kojoj je pitao korisnike da li veruju da se ova društvena mreža pridržava principa slobode govora, za šta je preko 70 odsto glasalo protiv.

    Ukoliko i Mask odluči da krene sa pokretanjem nove platforme, pridružio bi se rastućem portfelju tehnoloških kompanija koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i koje se nadaju da će privući korisnike koji osećaju da su njihovi stavovi potisnuti na platformama kao što je Tviter, „Metin“ Fejsbuk i Guglov Jutjub u vlasništvu „Alfabeta“, preneli su mediji.

    Međutim, nijedna od kompanija, uključujući Truth Social Donalda Trampa, konkurente Tvitera Gettr i Parler i Rumble koji objavljuje video-snimke, do sada se nije približila dometu i popularnosti mejnstrim platformi.

    Ilon Mask SKUPLJA novac za Tviter, prodao akcije Tesle za 7 mlrd. USD

    Izvor: Mediji

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE