Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovog leta turski kuvar donosi novo kulinarsko iskustvo u CG

    Otvaranjem One&Only Portonovi rizorta u Boki Kotorskoj, Crna Gora postala je centar kulinarskih iskustava svetske klase. Ovaj rizort dom je nekim od najboljih restorana na Jadranskoj obali, a uskoro se toj selekciji priključuje i KOR Grill&Bar.

    Izvršni šef u rizortu i nagrađivani južnoafrički kuvar, Kris Mare, posvećen je predstavljanju najboljih regionalnih proizvoda kroz tri restorana One&Only Portonovi rizorta.

    „Uzbuđen sam što mogu da razvijam kulinarski koncept za prvi evropski One&Only, dajući omaž kvalitetnim sastojcima iz Jadranskog mora. Naš cilj je da istaknemo ukuse i kulturu Crne Gore, fokusirajući se na prelepo izvedena, sezonska jela“, rekao je šef Mare.

    Ovog leta, međutim, šef Mare dobija podršku dva svetski proslavljena turska kuvara

    Mehmet Gurs i Cihan Cetinkaia

    Mehmet Gurs i Cihan Cetinkaia

    Restoran La Veranda će od 15. juna postati dom KOR Grill&Bar-a, prefinjenog turskog koncepta koji su kreirali renomirani kuvari Mehmet Gurs i Cihan Cetinkaia. KOR Grill&Bar („KOR“ na turskom jeziku znači pepeo, ugalj izgoreo do savršene faze) nudi svež i savremen pristup sa inspirativnim jelima za deljenje i hranom koja se sprema direktno na žaru, kao i izborom kreativnih koktela, lokalnih vina i piva.

    restoran La Veranda

    „Kao nastavak saradnje sa One&Only rizortima i grupacijom Kerzner International, veoma smo uzbuđeni što predstavljamo KOR gostima u Crnoj Gori – koja sa svojom netaknutim i slikovitim prirodnim lepotama predstavlja savršenu pozadinu za ovakav projekat“, istakao je šef kuhinje Mehmet Gurs.

    „Kao i uvek, trudimo se da nabavimo najbolje sastojke i što je više moguće lokalno pristupimo kuhinji. Sviđaju nam se smeli ukusi istočne Anadolije, kao i delikatniji i svežiji ukusi Egejske obale. Naša hrana se sprema na žaru i ima jednostavan, direktan pristup, kao i većina hrane iz regiona. Ona je duboko ukorenjena u podneblju, ali je ujedno i revolucionarna“, dodao je Gurs.

    restoran La Veranda

    restoran La Veranda

    Od kreativnih namaza, mezea, svežih predjela i salata, do savršeno pečenog mesa i morskih plodova. Ukusi u KOR-u slave najfinije proizvode, a na meniju se nalaze jela dizajnirana da se dele sa ljubavlju.

    meso, hrana

    meso, hrana

    KOR će u rezidenciji u One&Only Portonovi rizortu biti od 15. juna do 15. septembra ove godine, u večernjim časovima.

    restoran La Veranda, Crna Gora

    restoran La Veranda, Crna Gora


    Mehmet Gurs, finsko-turski kuvar i preduzetnik, uspešno vodi i upravlja pionirskim poslovima u oblasti hrane i pića u Istanbulu i drugim većim gradovima Turske od 1996. godine. Raspon njegovog delovanja seže od ležernih restorana, noćnih klubova i barova, do specijalizovanih kafeterija i kafića. Cihan Cetinkaia je radio kao direktor operacija u jednoj od vodećih istanbulskih grupa restorana, „Istanbul Food and Beverage Group“. Takođe je rukovodio radom više od 20 uspešnih restorana i kafića.

    Izvor: BIZLife

    Foto: One&Only Portonovi

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE