Konobari sa maskama, dezinfekcija na ulazu: Šta nas čeka u kafićima?

Obavezne mere po otvaranju ugostiteljskih objekata, najavljene za 4. maj, mnogim kafedžijama delimično će otežati rad.

Biće potrebne mnogo veće mere zaštite i kontrola njihove primene. Najkomplikovanije će biti vlasnicima sala za proslave, zbog ograničavanja broja ljudi u prostorijama.

U Udruženju ugostitelja Novog Sada rekli su da će gosti morati da prođu kroz vlažnu ili suvu podnu dezobarijeru, pišu „Večernje novosti“.

„U zatvorenom prostoru na jednog gosta idu tri i po metra kvadratna i jedno sedeće mesto, dok na otvorenom treba da bude dva i po metra”, rekli su u Udruženju.

„Na mestu predviđenom za goste, potrebno je da bude sredstvo za dezinfekciju ruku, sve na bazi alkohola. Dok će u toaletima biti poželjno da stoje beskontaktni dozer za ruke i ubrusi. S obzirom na to da gosti dolaze u restorane i kafiće da piju i jedu, neće biti u obavezi da nose maske i rukavice. Pri ulasku će morati da se dezinfikuju“.

Pravila postoje i za same ugostitelje i njihove zaposlene. Među predlozima mera PKS, objašnjavaju nam ugostitelji, biće obavezne dezobarijere na svim ulazima.

„Svi oni koji su u servisnom i proizvodnom delu moraju da imaju zaštitne maske i rukavice, da dezinfikuju obuću, a radnici u servisnom delu uniforme će morati svakodnevno da peru na 90 stepeni i peglaju“, navodi se u predloženim preporukama.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/ukidanje-mera-restorani-i-trzni-centri-od-8-maja-vrtici-od-11-maja/

Izvor: Večernje novosti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium.rs | Copyright © 2025. bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE