Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  7 važnih saveta za POSLOVNI USPEH koji se ne uče u školi

  Koliko puta ste čuli da je za napredovanje na radnom mestu, razvoj karijere, unapređenje vaših veza sa ljudima, bilo da su u pitanju poslovne, prijateljske ili ljubavne, potrebno da izađete iz svoje zone komfora?

  I koliko puta ste pomoslili – glupost i ostali da se držite svojih ustaljenih navika. Da li vas je to dovelo do onoga što želite? Verovatno ne, ali ste ostali na svom terenu jer se tako bolje osećate. Svako od nas se bolje oseća na onome što već poznaje. Tako je lakše.

  Ali ako zaista želite promenu u svom životu važno je da shvatite da ćete na nju biti spremni kada nelagodnost zbog promene bude manja nego nelagodnost zbog nezadovoljstva koje osećate trenutnom situacijom.

  Dok takvu odluku ne donesete, ovih nekoliko saveta pomoći će vam da sagledate zbog čega je to potrebno. Ovome vas neće učiti u školi, i nisu uvek najlakše za stomak. Ali ako ih postavite kao prioritet sada, kasnije bi efekat prelivanja na vaš život i karijeru mogao dati prilično impresivne rezultate.

  U redu je pitati za savet

  Veoma često se bojimo da tražimo pomoć ili savet od drugih, jer će nas to učiniti loše informisanim ili nespremnim. Ipak, svima se desi da nisu dobro informisani. Ne bojte se da pitate za savet, bilo da je to na radnom mestu, kod kuće ili u životu uopšte. Pronađite osobu za koju mislite da je upućena u to što vas zanima i zatražite pomoć.

  Pronađite vreme za sebe

  Stalno radite stvari za druge: za svog prtnera, svoju decu, šefa itd. Međutim, zaslužili ste svoje vreme. Odredite određeni i vreme u toku nedelje kako biste radili ono što želite. Kada postane deo vaše nedeljne rutine, verovatnije je da ćete to zaista slediti. Idite na trčanje, pročitajte nešto ili izađite. Radite samo ono što želite.

  Odlučite na šta trošite svoju energiju

  Sigurno ste čuli za izreku ‘birajte svoje bitke’. Ovo je sjajan životni savet. Imate toliko vremena i energije, a neka pitanja prosto nisu vredna trošenja. Odlučite koje bitke vredi ratovati, a od kojih je bolje odustati. Pravite kompromise kada je to potrebno i kada je to prihvatljivo. Vremenom će se promeniti ono za šta se treba boriti.

  Nikad nemojte prestati da učite 

  Neki smatraju da se učenje završava u školi, a to jednostavno nije tačno. Potrebno je da nastavite da učite, jer ćete na taj način napredovati kroz život. I to se dešava u svim aspektima-na poslu, u vašem domu, u vezi i još mnogo toga. Nikad ne dozvolite da vaša žudnja za znanjem umre. I ne bojte se učiti od drugih, jer su prošli kroz iskustva kroz koja vi niste.

  Izađite iz svoje zone  sigurnosti

  Iako je lako pridržavati se svojih normalnih aktivnosti, ne postoji ništa slično osećaju da radite nešto novo u svom životu. Dozvolite sebi da vas bude strah i da vam bude neprijatno. To donosi promene koje oržavaju život uzbudljivim. A i nikada nećete znati da li vam se nešto sviđa dok to ne probate.

  Osećate se kao da ste zaglavili? Na vama je da ne ostanete tamo

  Svako ima loš dan na poslu s vremena na vreme, ali ako vaši loši dani nadmašuju broj dobrih, nemojte se prisiljavati da tu ostanete. Ako ste izgubili strast koja vas je svakodnevno dovodila u kancelariju, pronašite je na nekom drugom mestu.

  Na kraju: Ne možete svima ugoditi

  Ovo je lekcija na koju biste morali često sebe da podsećate. U ljudskoj je prirodi želja da učinimo sve da ljudi oko nas budu srećni, ali to nije uvek moguće. Najviše što možete je da se potrudite i da budete ljubazni prema onima sa kojima komunicirate. Ostalo nije u vašoj moći.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE