7 moćnih pitanja kada ne znate šta ćete sa sobom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  7 moćnih pitanja kada ne znate šta ćete sa sobom

  Šta želim od svog života? To je pitanje koje svi postave sebi u nekom trenutku svog života. Drugima je potreban ceo život da to otkriju. Lako je ostati pri onome što nam je poznato i šta radimo sa lakoćom. Ali, za oni koji tragaju za ispunjenim životom ova pitanja će vam dati jasniju sliku o tome šta da radite sa vašim životom.

  1. Koje stvari radite sa najvećim zadovoljstvom?

  Prvi korak ka ispunjenijem životu je da pomislite o stvarima koje vam pričinjavaju najveće zadovoljstvo. Šta volite ? Šta vas ispunjava ? Koji posao vam ne predstavlja napor? Možda uživate u pisanju, možda volite da radite sa životinjama ili uživate u fotografiji.

  Poenta je u tome da otkrijete šta volite da radite i da to radite što češće.

  1. Koja su vaša najveća dostignuća u životu do sad?

  Razmislite o vašim prošlim iskustvima i o onome na šta ste najponosniji. Kako su vas ta dostignuća usrećila? Zašto onda ne biste pokušali da ih ponovo isprobate. Ako ste istrčali marathon jednom i zavoleli to osećanje počnite da trenirate za drugi. Radite stvari koje vas ispunjavaju.

  1. Da živim večno šta bih radio?

  Evo dobre vežbe: razmislite ša biste radili kada ne bi postojale nikakve granice. Da imate sav novac i svo vreme sveta gde biste išli? Šta biste radili? Sa kim biste provodili vreme?

  Ovi odgovori vam mogu pomoći da otkrijete šta želite u svom životu. To ne znači da su vam potrebni milioni da biste bili srećni. Ali znači da vam ovakva pitanja mogu pomoći da postavite cilj i brže dođete do njega.

  1. Šta su moji ciljevi u životu?

  Ciljevi su neophodni deo koji morate da postavite kako biste bili zadovoljni u budućnosti. Važno je da odgovorite na ova pitanja :

  • Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju zdravlje?
  • Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju karijera ?
  • Koji su vaši ciljevi kada je u pitanju porodica?

  Jednom kada otkrijete odgovor na ovo imaćete jasniju ideju o tome šta biste radili sa svojim životom.

  1. Kome se najviše divim?

  Ako pratite put uspešnih ljudi, to vas može dovesti do uspeha. Razmislite o onima kojima se najviše divite. Koji su njihovi najbolji kvaliteti ? Zašto ih poštujete ? Šta od njih možete da naučite?

  Rečeno je da ste vi prosek 5 ljudi sa kojima provodite najviše vremena. Zato nemojte da trošite vreme ns ljude koji će vas vući na dole ?

  1. Šta ne volite da radite?

  Važan deo otkrivanja šta želite da radite sa svojim životom je priznavanje šta ne želite da radite. Koje stvari prezirete ? Šta mrzite na svom poslu ?

  Ako želite da promenite nešto, morate da radite na tome.

  1. Koliko ste spremni da radite da biste dobili ono što želite?

  Veliki uspesi nikada ne dolaze lako. Ako želite velike stvari, moraćete da se pomučtote. To znači da ćete verovatno više raditi i morati stalno da izlazite iz svoje zone komfora.

  Izvor: BIZLife, lifehack.org

  Foto: Youtube printscreen

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Sta sa sobom

   Kad ne znam sta cu sa sobom nije mi ni do ovih pitanja!

  • Milan

   Znate sta, ovo su besmislice. Sta volim? volim da sam tamo a volim i da sam ovde, volim i pare a volim i da odmaram, volim i zene i decu ali mi nije da robijam za njih, volim i sebe a onda opet pusim kao turcin, ko ce da smisli sta mu je smisao u besmislenom zivotu koji sve vodi u smrt. Lepo zvuci sablon zivota, a jos lepse neki drugaciji nacin, lepo zvuci umreti od starosti a lepo je i umreti mlad. Lepo je ustati ali kad tad ces pasti. Lepo je biti zainteresovan a sve ti kad tad dosadi. Lepo je imati prioritete i ciljeve a lepo je i ne zeleti nista. Lepo je biti mlad a kad tad ostarices. Lepo je biti ziv a mozda jos lepse mrtav. Ako vi znate sta je pametno u vasem tekstu ja onda ne znam sta je glupo. Zivi bili dok ne umrete i vi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE