5 VEŽBI za kičmu koje će ISPRAVITI ŠTETU od preteranog sedenja na poslu (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 VEŽBI za kičmu koje će ISPRAVITI ŠTETU od preteranog sedenja na poslu (VIDEO)

  Ukoliko ste jedni od onih koji zbog posla jednostavno moraju da sede po ceo dan vaša kičma verovatno već pati. Na očajavajte već odmah krenite u akciju i učinite sve što možete kako biste ispravili štetu nanetu preteranim sedenjem na poslu. Setite se ’sedenje je novo pušenje’.

  Polu-most

  Lezite na leđa i savite noge u kolenima, ruku pruženih pored tela. Dižite kukove visoko dok ne osetite zatezanje gluteusa i zadnje lože i ispravite kičmu. Uradite tri serije po 10 ponavljanja.

  Istezanje

  Stanite u pozu kao sa snimka savijajući jednu nogu i drugu naslanjajući na kauč ili fotelju ukoliko vežbe radite kod kuće. Pomerajte kukove ka napred i polako podižite torzo tako da osetite zatezanje i polako menjajte noge.

  Zadržani čučanj

  Sve što treba da uradite jeste da se spustite u zadnji stupanj čučnja i da tu i ostanete sa oba stopala čvrsto na zemlji. Ispravite kičmu i ramena i budite tako koliko možete. Osetite istezanje nogu, kičme i vrata.

  Njihanje nogu

  Pogledajte primere i uradite po 20 ponavljanja za svaku vrstu i nogu. Nađite nešto za šta ćete se držati kao balans i osetite zatetanje u zadnjem delu kičme i ispravljanje lumbalnog dela.

  Položaj psa

  Ovo je jedna od najvoljih vežbi za jačanje mišića koji drže vaš kičmeni stub i koji će ispraviti sve nepravilnosti prouzrokovane rutinom. Podižite noge kao na snimku pod uglom od 90 stepeni, a ako vam je teško spustite se na lakat ruke suprotne od strane koju radite. Uradite tri puta po 10 ponavljanja.

  [preporucene_vesti ids=”97700, 56929, 260187″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE