Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 TRIKOVA kako da napravite savršen video poput profesionalaca (VIDEO)

  Dobar video zahteva dosta umeća, bilo da želite da predstavite sebe, proizvod ili uslugu. Neophodno je voditi računa o dosta detalja, koji nekada mogu biti presudni da bi vaš video privukao što više pažnje.

  Ekipa multidisciplinarnog kreativnog studija dme.studio snimila je Instagram reels u kojem nam objašnjava kako video uz pomoć lakih koraka može postati kao da je delo nekog vrsnog profesionalca.

  „U ovom videu pokazaćemo vam pet stvari koje koristimo kako bi naši videi izgledali bolje, a koje često moramo da objašnjavamo na samom snimanju. Nadam se da će vam ovih pet saveta biti korisni, makar korisniji od kajaka u bazenu“, šaljivo poručuju oni.

  Snimanje videa (Pixabay)

   

  1. Brending je važan, ali kako?

  Klijentima je brending veoma bitan i zbog toga, kada treba da snimimo izjave to radimo obavezno ispred „foto wall-a“ ili „roll up-a“ kako bi se video logotip. Tako dobijamo dvodimenzionalni kadar, gde je naš govornik gotovo zalepljen za pozadinu. Mnogo bolji rezultat ćemo dobiti ako našem kadru dodamo i treću dimenziju, takozvanu prostornu dubinu. Odvajamo aktera od pozadine i tako ga stavljamo u prvi plan, a logotip možemo dodati u postprodukciji.

  2. Snimanje napolju

  Kada snimamo napolju veoma je važno da vodimo računa o dobu dana kada snimamo. Treba izbegavati periode oko podneva, jer je sunce tada visoko i pravi oštre senke na licu onoga koga snimamo. Najbolji period snimanja je takozvani period „zlatnog sata“, jedan sat nakon što sunce izađe i jedan sat pre nego što sunce zađe. Sunce je tada nisko, a svetlo mekano.

  Snimanje, mobilni telefon (Pixabay)

  3. Zvuk poverite jednoj osobi – toncu

  Snimanje zvuka predstavlja nauku za sebe. Najbolje je snimati zvuk u kontrolisanim uslovima, ali kada ne možemo da kontrolišemo sve uslove u kojima radimo, najbolje je zvuk poveriti jednoj osobi – toncu.

  4. Pokrivalice su bitne

  Pokrivalice su jako moćan alat. Jeste da je za njih potrebno uložiti dodatan trud i vreme, ali značajno obogaćuju sadržaj i pružaju neke nove informacije.

  5. Lokacija i kadriranje

  Na jednoj lokaciji je moguće napraviti pregršt raznih kadrova. Potrebno je da izdvojimo dodatno vreme i kako bi dobili estetski najbolji rezultat i kako bi ekipa imala dovoljno vremena da pripremi kadar. Poželjno je unapred izvršiti izviđanje terena.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by dme.video (@dme.video)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE