Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kuvari upozoravaju: Ovakav biftek NIKADA ne biste trebali naručiti u restoranu

  Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način na koji se priprema hrana, posebno biftek, čini veliku razliku u konačnom proizvodu, objašnjavaju kuvari.

  Postoji širok spektar mogućnosti kuvanja za odreske svih vrsta, a svaka preferencija temperature dolazi sa svojim prednostima i nedostacima. Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način na koji se biftek priprema čini veliku razliku u konačnom proizvodu.

  Jednostavno rečeno, što se biftek više kuva, čak i ako se radi o vrhunskom mesu, integritet proizvoda će biti više maskiran.

  Rare Steakhouse ima jedan od najobimnijih izbora bifteka u Bostonu, sa elitnim japanskim rezovima iz prefekture Kagošima i domaćim rezovima sa cenjenih farmi. Kada se restoran toliko potrudi da obezbedi najviši kvalitet, nikome ne dozvoljava da naruči potpuno gotov odrezak. A razlozi su, prema rečima glavnog kuvara Kajla Brediša, potpuno jasni.

  Biftek (Pixabay)

  Biftek (Pixabay)

  „Razlog zašto dobro pečen biftek nije dobar je zbog gubitka ukusa, masti, soka i žilave suve teksture nakon što je gotov“, rekao je on.

  „Teksturalno je prijatan, a vi osećate ukus mesa“, kaže Bradiš o prednostima pečenja odrezaka „medium“ i „medium rare“. „Mast će se istopiti baš kako treba dok uživate u bifteku“.

  “Alternativa mesu”

  Meso proizvedeno 3D printerom ili uz pomoć različitih eksperimenata, u laboratorijama, deo je naše budućnosti, tvrde stručnjaci.

  Izraelski startap “Redefine Meat” koji se bavi upravo proizvodnjom “alternative mesa” proširio je svoje poslovanje u nadi da dođe do mnogo restorana i da prvi put posluži svoje komade 3D mesa.

  Ova kompanija izbacila je svoje prve komade mesa, a objavljen je i video snimak na koji način se pravi ovo meso.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE