Kuvari upozoravaju: Ovakav biftek NIKADA ne biste trebali naručiti u restoranu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kuvari upozoravaju: Ovakav biftek NIKADA ne biste trebali naručiti u restoranu

    Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način na koji se priprema hrana, posebno biftek, čini veliku razliku u konačnom proizvodu, objašnjavaju kuvari.

    Postoji širok spektar mogućnosti kuvanja za odreske svih vrsta, a svaka preferencija temperature dolazi sa svojim prednostima i nedostacima. Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način na koji se biftek priprema čini veliku razliku u konačnom proizvodu.

    Jednostavno rečeno, što se biftek više kuva, čak i ako se radi o vrhunskom mesu, integritet proizvoda će biti više maskiran.

    Rare Steakhouse ima jedan od najobimnijih izbora bifteka u Bostonu, sa elitnim japanskim rezovima iz prefekture Kagošima i domaćim rezovima sa cenjenih farmi. Kada se restoran toliko potrudi da obezbedi najviši kvalitet, nikome ne dozvoljava da naruči potpuno gotov odrezak. A razlozi su, prema rečima glavnog kuvara Kajla Brediša, potpuno jasni.

    Biftek (Pixabay)

    Biftek (Pixabay)

    „Razlog zašto dobro pečen biftek nije dobar je zbog gubitka ukusa, masti, soka i žilave suve teksture nakon što je gotov“, rekao je on.

    „Teksturalno je prijatan, a vi osećate ukus mesa“, kaže Bradiš o prednostima pečenja odrezaka “medium” i “medium rare”. „Mast će se istopiti baš kako treba dok uživate u bifteku“.

    “Alternativa mesu”

    Meso proizvedeno 3D printerom ili uz pomoć različitih eksperimenata, u laboratorijama, deo je naše budućnosti, tvrde stručnjaci.

    Izraelski startap “Redefine Meat” koji se bavi upravo proizvodnjom “alternative mesa” proširio je svoje poslovanje u nadi da dođe do mnogo restorana i da prvi put posluži svoje komade 3D mesa.

    Ova kompanija izbacila je svoje prve komade mesa, a objavljen je i video snimak na koji način se pravi ovo meso.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE