Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 stvari koje bi trebalo da radite kada se osećate obeshrabreni

  Svako se nosi sa obeshrabrenošću na nekom stupnju svog života. To je ono što bogati ljudsko iskustvo – usponi i padovi. Ako ne osetimo pad, onda nećemo moći da osetimo ni ono dobro što nam život nosi.

  Obeshrabrenost, razočaranje i neuspeh su stvari koje nam mogu pomoći ukoliko se mi trudimo da ne klonemo duhom. Ključ životnog uspeha je da učimo iz ovih iskustava i smanjimo količinu vremena u kojoj se osećamo obeshrabrenim. Dakle, sledeći put kada se budete osetili obeshrabrenim, evo šta treba da uradite:

  1. Opustite se

  san, snovi, spavanje_pixabayObeshtabrenost obično nastaje kada se naša očekivanja ne poklope sa stvarnošću. U mnogim slučajevima naša očekivanja su nerealna i to ima veze sa time koliko dugo verujemo da će se nešto desiti. Ako popustimo malo sa očekivanjima možemo očekivati i da ćemo manje biti razočarani.

  1. Poraz ne postoji, samo učenje.

  Kada osećamo da u nečemu nismo uspeli, obeshrabrenost često dolazi kao posledica toga. Međutim, neuspeh zapravo ne postoji, postoji samo značenje koje mi pripisujemo određenim događajima. Ako ne dobijemo željene rezultate onda kada smo namerili, treba samo da preduzmemo nove akcije. Možemo da izaberemo da na neuspeh gledamo ne kao na nešto loše, nego kao na obrazovni put. Neuspeh je samo povratna informacija na naše akcije.

  1. Ostanite verni svojoj viziji.

  trkac-trcanje-PXAko se osećamo obeshrabrenim, pomislite na „veliku sliku“ pred sobom. Mislite o tome šta želite da postignete u svom životu. Predstavite to sebi jasno. Onda razmislite o tome kako biste se osećali kada bi se vaše želje ispunile.  Kada jednom budete tako razmišljali, obeshrabrenost će nestati.

  1. Ne dopustite da vam ego stane na put.

  Naš ego je često pravi uzrok zbog kojeg osećamo razočaranje i obeshrabrenost, a to ne mora da bude tako. Možemo da kontrolišemo naš ego i samo tako ćemo biti na putu razvoja. Kada smo dovoljno jaki da podnesemo konstruktivnu kritiku rastemo. Rast i rad vode do sreće.

  1. Prestanite sebe da upoređujete sa drugima.

  zena-ogledalo-cesalj-cesljanje-PXStoprocentan put da postanete obeshrabreni je da se usmeravate na druge ljude i da se takmičite sa njima. Evo i zašto: vi samo vidimo njihove pobede, uspehe i snagu. Vidimo šta imaju, a šta mi nemamo. Vidimo da su bolji od nas.  Kada ovo radimo, obeshrabrimo se  i počinjemo da se sažaljevamo. Mi nikada ne možemo do kraja i jasno da vidimo njihove muke, strahove i neuspehe. Dakle, zato ne bi trebalo da se poredite sa drugima. To vas neće odvesti nigde. Vi imate sopstven put koji je jedinstven. Sjajno je kada vas neko inspiriše, ali nikada nije dobra ideja da se sa nekim poredite.

   

  Izvor: lifehack.org, BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Серхио

   Најважнији савет је - не осећајте се обесхрабреним!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE